Σαν έτοιμος από καιρό εμφανίστηκε ο Γιάννης Κυριακίδης και η Κίνηση Νέων στην έναρξη της «προεκλογικής κούρσας», αφού τα ερωτηματικά για τους σκοπούς τους και τον σχεδιασμό τους ήταν πολλά. Ας μην ξεχνά κανείς πως δεν ήταν λίγες η φωνές που υποστήριζαν πως η Κίνηση Νέων δεν είχε πλέον τα περιθώρια να συμμετάσχει σε έναν νέο εκλογικό αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη η κοινή γνώμη εμφάνιζε άλλους  υποψηφίους αποφασισμένους να διεκδικήσουν την θέση του Δημάρχου, μάλιστα  με σχεδόν  έτοιμο συνδυασμό. Ο χρόνος πέρασε η εξελίξεις έτρεξαν και φτάσαμε στο σήμερα όπου τελικά ο μόνος βέβαιος για την συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές είναι ο Γιάννης Κυριακίδης και η Κίνηση Νέων. Φυσικά υπάρχουν και οι υποψηφιότητες των Τσιτλακίδη Αναστάσιου, Θεοδωρίδη Γιώργου και Αργύρη Πατακάκη οι οποίες όμως δεν πλαισιώνονται ακόμα τουλάχιστον, από πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια τους. Οι παραπάνω έχουν όλοι τοποθετηθεί δημόσια και έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι, βεβαίως αυτό δεν συνεπάγεται πως τελικά θα καταφέρουν όλοι να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι μιας και ο δρόμος μέχρι την συγκρότηση «αξιόμαχου» ψηφοδελτίου έχει ακόμα πολλές ανηφόρες. Το μεγάλο ερώτημα είναι ασφαλώς η παράταξη της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής και το μέλλον αυτού του συνδυασμού. Είναι επίσης αποδεκτό πλέον στην κοινή γνώμη της περιοχής πως και ο ίδιος ο επικεφαλής και Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος, ενήργησε εγωιστικά και δεν επέδειξε βούληση για να εξασφαλιστεί το «αύριο» της παράταξης αφήνοντας τον χρόνο να λειτουργήσει σε  βάρος των ανθρώπων της παράταξης οι οποίοι προσέβλεπαν σε συνέχεια της πολιτικής παρουσίας, τόσο της προσωπικής τους όσο και του φορέα τον οποίο είχαν από κοινού συστήσει και συμμετείχαν. Από την άλλη φυσικά και η ίδια η παράταξη είναι προφανές πως δεν κατάφερε να θέσει κάποιον «εθιμικά» τουλάχιστον διάδοχο στην ηγεσία της παράταξης και έτσι διαφωνίες και έριδες κράτησαν ουσιαστικά καθηλωμένη για κρίσιμο πολιτικό χρόνο την παράταξη. Άλλωστε δεν ξεχνά κανείς τις πρόσφατες πληροφορίες για νέο επικεφαλής στην παράταξη εκτός των μέχρι τώρα μελών της, παρά το γεγονός πως όλοι παρουσιάζονταν βέβαιοι πως υπάρχει ο επικρατέστερος για την αρχηγία ενώ παράλληλα υπήρχαν και οι πληροφορίες για κάποια άλλα ονόματα που ίσως εξεδήλωναν την επιθυμία να ηγηθούν. Σε κάθε περίπτωση όμως ο λόγος γίνονταν για μέλη της παράταξης και όχι για τρίτο πρόσωπο  και ξαφνικά όλα ανατράπηκαν και πολύ πιθανό να ξαναανατράπηκαν  στο παρασκήνιο.  Όπως είναι φυσικό η οποιαδήποτε πρόβλεψη, χωρίς επίσημη ανακοίνωση, είναι μάλλον παρακινδυνευμένη, δεδομένου πως πλέον γίνεται αντιληπτό πως η πολιτική «ανασφάλεια» κρατά «κουμπωμένους» τους ενδιαφερόμενους της παράταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.