Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2017, κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) πραγματοποίησε επισκέψεις στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας. Μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δράμας και Καβάλας, οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με συναδέλφους τους και στελέχη των τοπικών αστυνομικών Αρχών, για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό και τις Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, ταξίαρχο Γιώργο Γκράνα, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στη Νέα Καρβάλη. Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, είναι η Υπηρεσιακή αυτοτέλεια των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και να παράγουν έργο χωρίς εκπτώσεις. Το Τ.Δ.Π.Μ. Καβάλας, παρόλο που η αρμοδιότητά του εκτείνεται σε περιοχές της β΄ ζώνης, αποτελεί δυναμική επιχειρησιακή μονάδα, με πολλές και σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης μεταναστών.

Στη Δράμα, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, μαζί με την τοπική Ένωση των συνοριακών φυλάκων, επισκέφτηκε την κλειστή δομή του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Παρανέστι. Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., από την αρχή της λειτουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ το 2012, βρίσκεται ανελλιπώς δίπλα στους συνοριακούς φύλακες, αποσπασμένους και μη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τους. Οι αρχικές δυσκολίες, αρκετές εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν με παρεμβάσεις της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και με τη διάθεση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν ήταν λίγες.

Σήμερα, με πολύ κόπο, κυρίως των συνοριακών φυλάκων που υπηρετούν στη δομή αυτή, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί για τους κρατούμενους και για το προσωπικό. Το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου αποτελεί, πλέον, υποδειγματική δομή τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία γραφείου ασύλου, που συνεπάγεται επιπλέον δύναμη και άσκοπες μεταγωγές κρατουμένων, τουλάχιστον δύο φορές εβδομαδιαίως.

Επίσης, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τη Δράμα, όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή, ταξίαρχο Γιώργο Καϊπάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Αθανάσιος Σέρτης και ο διοικητής του Τ.Σ.Φ. Παρανεστίου και του ΠΡΟΚΕΚΑ, αστυνόμος Α Στυλιανός Παπαδόπουλος.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα για τη δομή του Παρανεστίου και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου και Νευροκοπίου. Στο πλαίσιο των επαφών, τέλος, η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. επισκέφτηκε στην Κομοτηνή τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, στον οποίο τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό, αλλά και οι ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών.

Οι συνδικαλιστές κατέγραψαν τα προβλήματα, κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις, με στόχο την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.