Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) αποτελούμενο από τον γραμματέα, Αλέξανδρο Λουβουλούδη και τους: Νίκο Χρυσάφη και Λάμπρο Λαμπρινίδη, δημοτικούς συμβούλους Δήμου Θάσου με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Πρίνου και συζήτησε με τον διευθυντή, Θωμά Αγγελόπουλο. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, αναδείχτηκαν τα χρόνια και αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, που με την πανδημία οξύνθηκαν περισσότερο. Αναδείχτηκε, επίσης, η υποκριτική και εγκληματική στάση της κυβέρνησης που διαχειρίζεται την πανδημία με «μπαλώματα», επικοινωνιακά τεχνάσματα και «χορηγίες ιδιωτών» αφήνοντας απροστάτευτο τον λαό της Θάσου και τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι, ότι με βάση τις οργανικές θέσεις το Κέντρο Υγείας είναι στελεχωμένο στο 50%. Έχει να προκηρυχτεί μόνιμη θέση εδώ και δύο χρόνια, είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ότι προσωπικό υπάρχει είναι επικουρικό και ευτυχώς που υπάρχουν και αγροτικοί γιατροί που βοηθούν την κατάσταση. Η Θάσος είναι μία περιοχή στο «κόκκινο» από επιβεβαιωμένα κρούσματα και σε μεγάλο αριθμό «ανεπίσημων», μιας και τα rapid tests δεν προσμετρούνται, παρά μόνο τα μοριακά. Ενώ υπάρχει μοριακός αναλυτής δεν αξιοποιείται, γιατί δεν υπάρχουν τεστ, αφού από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θεωρούνται «κοστοβόρα». Τη στιγμή, που όλοι ξέρουν ότι η διασπορά του ιού στο νησί είναι ανεξέλεγκτη, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι, να συστήνει προσοχή, να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για να γίνονται ιχνηλατήσεις στο οικογενειακό, εργασιακό, φιλικό περιβάλλον σε όσους βγαίνουν θετικοί στον ιό, τα τεστ που γίνονται είναι δειγματοληπτικά στον πληθυσμό, δεν υπάρχει καμία κοινωνική υποδομή και μέριμνα για τους ανθρώπους που νοσούν και είναι μόνοι τους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και να φροντίσουν μόνοι τον εαυτό τους. Το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», παρά τις προσπάθειες, δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Από 1 Δεκεμβρίου 2020, εν μέσω πανδημίας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης να επιμένει να υλοποιεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις των πλοιοκτητών για διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα, οξύνει το πρόβλημα αντιμετώπισης περιστατικών που χρειάζονται διακομιδή και νοσηλεία στο νοσοκομείο της Καβάλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν γίνεται διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας «χάνει» ένα ασθενοφόρο κι ένα πλήρωμα για μία ολόκληρη ημέρα, διότι κάνει τον κύκλο του Νομού μέχρι να φτάσει στην Καβάλα μέσω Κεραμωτής. Ενώ πολλές φορές διανυκτερεύει στην Καβάλα. Επίσης, με ευθύνη της κυβέρνησης, το νησί παραμένει ξεκρέμαστο από πλοίο επιφυλακής για τα έκτακτα περιστατικά μεταφοράς ασθενούς μετά το πέρας των δρομολογίων, αφού άρθηκε η υποχρέωση αυτή από τους πλοιοκτήτες από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συνεχίζει το ίδιο βιολί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το όλο ζήτημα μεταφέρεται στα παρακάλια και στη δήθεν καλή διάθεση των πλοιοκτητών, πάντα με το αζημίωτο. Υπάρχουν μέρες, που το νησί μένει χωρίς πλοίο επιφυλακής, με αποτέλεσμα να καλείται, είτε το Λιμενικό, είτε ρυμουλκό από την Καβάλα, κάτι που σημαίνει ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του ασθενούς και δυσκολεύει την μετακίνηση τώρα με την πανδημία, γιατί δεν μπορεί να μπει και δεύτερος ασθενής σε αυτά τα σκάφη. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Για την μονάδα τεχνητού νεφρού, που υπόσχονται ανέξοδα οι κυβερνητικοί βουλευτές πως έχει δρομολογηθεί, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία υποδομή, καμία προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων νεφρολόγων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με κριτήριο τη λογική κόστους-οφέλους, θεωρεί «πεταμένα» λεφτά την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, με μονάδα τεχνητού νεφρού, με φαρμακείο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με προσλήψεις μόνιμων γιατρών-νοσηλευτικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή, δίνει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.

Ο Δήμος Θάσου δεν είδε, δεν άκουσε τίποτε γι’ αυτή την κατάσταση, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση, να υιοθετεί την πολιτική της ατομικής ευθύνης του κόστους-οφέλους αντί να διεκδικήσει μέτρα στήριξης του Κέντρου Υγείας, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού. Να στηρίξει τα αιτήματα σωματείων και φορέων του λαού για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Η Τ.Ε. Θάσου του Κ.Κ.Ε. καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τον λαό του νησιού, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας, για τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και φαρμακείου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων. Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας. Το Κ.Κ.Ε. θα συνεχίσει να διαθέτει τις δυνάμεις του στο πλευρό του λαού του νησιού τόσο μέσα από τις παρεμβάσεις στην τοπική διοίκηση, στη Βουλή, όσο και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.