Οι δομές που δημιούργησε η κυβέρνηση στη βόρεια Ελλάδα, όπως στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Δράμας, για να διαχειριστεί τις ροές προσφύγων και μεταναστών, που συνεχίζονται αμείωτες προς τη χώρα, μπορεί να αποκαλούνται: «δομές προσωρινής υποδοχής, ή φιλοξενίας», ωστόσο έγιναν μόνιμα Κέντρα! Τι εννοούμε; Μπορεί ο πληθυσμός των προσφύγων και των μεταναστών στις δομές αυτές να ανανεώνεται, αφού κάποιοι φεύγουν και έρχονται άλλοι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο τα Κέντρα αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν για πολύ καιρό ακόμα!

Οι γνωρίζοντες πολύ καλύτερα από εμάς τη διεθνή πολιτική σκηνή, λένε ότι δεν πρόκειται για συγκυριακή κρίση. Δηλαδή, το μεταναστατευτικό κύμα από την Ανατολή προς την Ευρώπη, δεν οφείλεται μόνο στις πολεμικές συρράξεις, αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.

Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι ο «συνοριακός σταθμός» της Ευρώπης, όπου γίνεται το «ξεκαθάρισμα» των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων. Η δουλειά αυτή χρειάζεται, πλέον, προσωπικό! Οι εθελοντές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων φιλοξενίας.

Έτσι, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκήρυξε περίπου δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, εκ των οποίων πενήντα για τη δομή στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας! Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και έχουν οκτάμηνη διάρκεια.

Ποιος θα κατηγορήσει την κυβέρνηση, επειδή θα δώσει εργασία και ασφάλιση, για οκτώ μήνες, σε δύο χιλιάδες άνεργους συμπολίτες; Ιδιαίτερα στο Νομό Δράμας, που μαστίζεται από την ανεργία, οποιαδήποτε ευκαιρία για εργασία, έστω και για μία εβδομάδα, είναι σαν το «μάνα εξ’ ουρανού»!

«Ουδέν κακό αμιγές καλού», θα σχολιάσει κάποιος. Η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας! Οι πολιτικοί παράγοντες εκμεταλλεύονται τη δυστυχία των προσφύγων και την αγωνία των συμπολιτών, για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, την οποία υποχρεούνται, σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, να παρέχουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Από την άλλη πλευρά, οι Δήμοι δεν έχουν μόνιμο προσωπικό, για να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες και περιμένουν εναγωνίως, κάθε έτος, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here