Μεγάλη η συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και κάθε χρόνο λίγο πριν την έλευση του χειμώνα, αναζωπυρώνεται. Η τοπική κοινωνία στον ακριτικό Δήμο δείχνει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο την σημασία της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού. Έγινε αντιληπτό πως τα οφέλη από την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου «διαχέονται» σε μια ολόκληρη περιοχή και μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης, έστω και συγκρατημένη εν μέσω δυσχερών οικονομικών συνθηκών.

Τα παραπάνω αφορούν την πλειονότητα του πληθυσμού δεδομένου πως η συζήτηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος την συγκεκριμένη περίοδο. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει στην περιοχή και στην ανάπτυξη της. Επιχειρηματίες που έχουν δημιουργήσει μονάδες εστίασης και φιλοξενίας δουλεύουν μεθοδικά έτσι ώστε να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και φυσικά εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, να τις αναπτύξουν. Οι άνθρωποι αυτοί φυσικά, δεν περιμένουν την εποχή αυτή για να διαπιστώσουν την αναγκαιότητα όχι μόνο λειτουργίας αλλά και ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Το γεγονός είναι πως πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, αποτελεί τον πιθανότερο «πυλώνα» ο οποίος μπορεί να ενεργοποιήσει μια αναπτυξιακή πορεία. Η ευαισθητοποίηση μελών της τοπικής κοινωνίας για να επενδύσουν στον τόπο τους, μπορεί να επιτευχθεί και μέσω του παραδειγματισμού από άλλα επιτυχημένα εγχειρήματα τα οποία όμως έχουν την ανάγκη ενός «πυλώνα» που θα αποτελέσει πέραν όλων των άλλων των κεντρικό πόλο έλξης επισκεπτών. Αυτόν τον ρόλο είναι βέβαιο πως μπορεί να διαδραματίσει το Χιονοδρομικό Κέντρο.  Αυτό όμως απαιτεί μια προσπάθεια η έναρξη της οποίας προϋποθέτει έναν μακρόπνοο σχεδιασμό, των οποίο θα στηρίξουν οι τοπικοί φορείς και σε επίπεδο Περιφέρειας και οι επιχειρηματίες που θα κληθούν να προσδώσουν «δυναμική» στην περιοχή με τις επενδυτικές πρωτοβουλίες τους και τις ενέργειες προβολής του προσφερόμενου προϊόντος τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.