Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Πρίνου της Θάσου, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Οι δύο βουλευτές αναφέρουν τα εξής: «Είκοσι δύο νεφροπαθείς της νήσου Θάσου αναγκάζονται τρεις φορές την εβδομάδα, να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο Καβάλας, ή άλλες κλινικές, για να πραγματοποιούν αιμοκάθαρση, ζώντας μία πραγματική ταλαιπωρία με τις πολύωρες και δαπανηρές μετακινήσεις.

Αίτημά τους είναι, να δημιουργηθεί μονάδα αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου Θάσου, προκειμένου να μη βιώνουν πρόσθετη ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις. Το αίτημά τους είναι δίκαιο και η υλοποίησή του αναγκαία, προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον, η ήδη βεβαρημένη υγεία τους. Επιπρόσθετα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, η Θάσος αποτελεί τουριστικό προορισμό και η έλλειψη μονάδας αιμοκάθαρσης έχει σαν συνέπεια, να αποκλείονται τουρίστες και ετεροδημότες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αιμοκάθαρση.

Απαιτείται να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Πρίνου, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και του κράτους, εξοπλισμό του με όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει, για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος των 22 νεφροπαθών της Θάσου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.