ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Οι καταγγελίες των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ζωγραφίζουν με τα πραγματικά χρώματα την κατάσταση»

0
1

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) απέστειλε δελτίο Τύπου, με αφορμή την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, για τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Οι καταγγελίες των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ζωγραφίζουν με τα πραγματικά χρώματα την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο. Στις μεγάλες ελλείψεις που προϋπήρχαν, προστέθηκαν τα κενά που προέκυψαν από τις αναστολές εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού. Συνολικά σήμερα λείπει το 50% των νοσηλευτών που χρειάζεται το νοσοκομείο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου, που έχει φτάσει στα όριά του. Η κυβερνητική πολιτική, που μετράει την υγεία των εργαζομένων στο ζύγι του «κόστους» και αξιοποιεί την πανδημία για την προώθηση των αντεργατικών σχεδιασμών της, φανερώνει στο νοσοκομείο Καβάλας τις τραγικές συνέπειές της:

-Τεράστια κενά στο προσωπικό, που εξοντώνεται

-Κλινικές που υπολειτουργούν

-Εκατό (100) και πλέον εργαζόμενοι σε αναστολή

-«Κάλυψη» των κενών από προσωπικό ιδιωτικής κλινικής και από ίδρυμα της εκκλησίας

Προτού στεγνώσει η μελάνη των κυβερνητικών αποφάσεων, προωθείται η διακηρυγμένη πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της παράδοσης της δημόσιας υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως διακηρύχθηκε και από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), όπως προβλέπουν οι αποφάσεις, όπως προωθήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στην πράξη, δρομολογείται το «νέο Ε.Σ.Υ.», που «δεν χρειάζεται να είναι δημόσιο», «που δεν χρειάζεται τόσα νοσοκομεία», του 10ευρου στους ιδιώτες για τα τεστ, των ολιγόμηνων κακοπληρωμένων συμβάσεων για το προσωπικό, των «συνεργασιών» με τον ιδιωτικό τομέα, της εκμετάλλευσης κάθε αφορμής για να «ξεμπερδεύει» με το μόνιμο προσωπικό.

Αποδεικνύεται, για μία ακόμα φορά, όχι ότι: «οι ιδιώτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το έργο», που μας «ενημέρωσε» η Τοπική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά ότι δημόσια υγεία και ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι πράγματα ασυμβίβαστα. Τα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις που συνέχισαν την υποχρηματοδότηση στην υγεία, που εγκαινίασαν «ΣΔΙΤ-νοσοκομεία», που μεγάλωσαν τα κενά και τις ελλείψεις, που πριμοδότησαν τον ιδιωτικό τομέα, που αρνήθηκαν την επιστράτευσή του σε συνθήκες «πολέμου», αντίθετα φρόντισαν και φροντίζουν για την κερδοφορία του, έχουν διαλέξει δρόμο.

Για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και για όλο τον λαό, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της διεκδίκησης όσων απαιτούνται σήμερα για την προστασία της υγείας, της λειτουργίας των νοσοκομείων για όφελός τους, της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

-Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά του νοσοκομείου Καβάλας, με μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Η θέση «να δοθεί η δυνατότητα στις διοικήσεις να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις», ανοίγει επικίνδυνους δρόμους συνολικά για τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών.

-Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή στην δουλειά τους.

-Να παρθούν όλα τα μέτρα σε σχολεία, σχολές, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους δουλειάς, μέτρα ενημέρωσης και επιτήρησης, ώστε ο απαραίτητος καθολικός εμβολιασμός να συνοδεύεται από όσα τον καθιστούν πραγματικό όπλο της επιστήμης και δικαίωμα του λαού και όχι να μετατρέπεται σε εργαλείο διαχωρισμού και άλλοθι αντεργατικής επίθεσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.