Κάθε χρόνο, το καθήκον της μνήμης μάς καλεί σε ένα ματωμένο οδοιπορικό: 28 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 1941. Τα Δραμινά κάστρα της ελληνικότητας θρήνησαν τα κατασφαγμένα θύματά τους.

            Μένει μόνο η υπόκλιση στους αγαπημένους πατεράδες και στις αγαπημένες μας μανάδες, τα αδέρφια που δεν γνωρίσαμε αλλά ακούσαμε μόνο γι’ αυτά. Μένει να τους μνημονεύσουμε και να υποσχεθούμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όσα έγιναν εκείνο το ματωμένο Σεπτέμβρη στη Δράμα, το Δοξάτο, τη Χωριστή και τα υπόλοιπα χωριά. Η Δράμα από μόνη της είναι εικόνα μιας Ελλάδας… «σαν πρώτα αντρειωμένης», «μητέρας μεγαλόψυχης».

Στο φετινό οδοιπορικό της μνήμης της 29ης Σεπτεμβρίου, μας τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας & Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης. Πιστός και αυτός στη μνημοσύνη. Για μια πατρίδα που χτίζει το αύριο, συγχωρώντας, αλλά μηδέποτε ξεχνώντας.

Γραφείο Βουλευτή

Ν. Δράμας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κωνσταντίνου

Δ. Μπλούχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.