Τα χιόνια των τελευταίων ημερών επανέφεραν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την ακριτική περιοχή. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος  φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού και η κοινότητα το Βώλακα.

Το χιόνι που έπεσε στην περιοχή μπορεί να μην ήταν πολύ, ήταν όμως αρκετό για προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού το χιόνι μόλις που κάλυψε τις πέτρες και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν επέτρεπε την λειτουργία κάποιος πίστας. Παρόλα αυτά δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκανα την διαδρομή μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο για να απολαύσουν το χιόνι. Οι επισκέπτες της Κυριακής  ίσως πέρασαν τους χίλιους και όλοι αυτοί έχοντας υπόψη τους πως δεν λειτουργούν οι πίστες. Προφανώς με τις πίστες σε λειτουργία η επισκεψιμότητα θα είχε εκτιναχθεί. Θετικό δείγμα αυτό αναφορικά με την αναγνωρισιμότητα του βουνού και την κατάταξη του μεταξύ των χειμερινών προορισμών της ευρύτερης περιοχής.

Ανάλογη φυσικά η εικόνα και στον οικισμό του Βώλακα, όπου ήταν αισθητή η παρουσία των επισκεπτών. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που λειτουργούν είχαν πληρότητα τουλάχιστον κατά τις μεσημεριανές ώρες και φυσικά όλα αυτά αποτελούν ικανοποιητική εικόνα. Θα έπρεπε μάλιστα να αποτελεί, η εικόνα αυτή, τον στόχο κάθε Δημοτικής Αρχής που έχει όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο χειμερινός και εναλλακτικός τουρισμός μπορούν να βρουν «έδαφος» για να αναπτυχθούν περεταίρω στην περιοχή. Χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή από τους ιθύνοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.