Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Δράμας, η «Ονειρούπολη», δεν θα πραγματοποιηθεί το 2020. Και ο λόγος είναι η πανδημία του covid-19. Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δράμας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού, Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα, ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Εφραιμίδης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Μαρούσης και ο εκπρόσωπος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Δράμας, Γιάννης Ματσίνης, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε η φετινή γιορτή, αλλά και τι θα γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η «Ονειρούπολη»

θα είναι «υπό κατασκευή»

Η Α. Τόλιου ανέφερε ότι εξετάστηκαν τρία σενάρια για την «Ονειρούπολη». «Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε την υγεία των συνδημοτών μας. Τα σενάρια τα οποία εξετάστηκαν, ήταν της πλήρους ανάπτυξης, της μερικής ανάπτυξης, ή της απλής φωταγώγησης. Ο λόγος που δεν προχωράμε σε πλήρη ανάπτυξη έχει διαμορφωθεί από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, λόγω του covid-19. Είναι γνωστό πως δεν θα γίνουν σχολικές εκδρομές, τα Κ.Α.Π.Η. και τα σύνορα στην Εξοχή είναι κλειστά και οι οικογένειες που ταξιδεύουν ελάχιστες. Θα ήταν τελείως ανεύθυνο να ρισκάρουμε το κύρος της διοργάνωσης και εκτός πραγματικότητας, αν δαπανούσαμε το σύνολο του προϋπολογισμού, χωρίς να υπολογίσουμε την ανταποδοτικότητα», είπε και πρόσθεσε: «Η «Ονειρούπολη» θα ετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά, θα είναι δηλαδή «υπό κατασκευή».

Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση ενός consept στην πλατεία και στους δρόμους του εμπορικού κόσμου. Έχουμε μάθει από το 2004, η Δράμα να είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, θα στοιχίσει σε όλους η μετάθεση της διοργάνωσης για την επόμενη χρόνια, επομένως πρέπει να γίνει κάτι εντυπωσιακό στην πλατεία, που θα τονώσει την ψυχολογία των Δραμινών και θα υποστηρίζει τους επαγγελματίες της πόλης. Κάτι που θα δαπανήσει μέρος του προϋπολογισμού και θα εξοικονομήσει σημαντικό ποσό, για την αναβάθμιση της διοργάνωσης συνολικά». Επίσης, αναφέρθηκε στην ομάδα που εργάζεται αθόρυβα και προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες της. Σε αυτή συμμετέχουν ο σύλλογος των αρχιτεκτόνων και άτομα από την έδρα της UNESCO στη Δράμα, που συμβουλευτικά υποστηρίζουν με την επιστημονική γνώση που διαθέτουν στην πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης. «Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον εμπορικό κόσμο, ανταλλάσσουμε απόψεις και συνεργαζόμαστε με το τμήμα τουρισμού και ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, για το πρόγραμμα των φετινών δράσεων», δήλωσε. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

-μία γιγαντοοθόνη στην οποία θα προβάλλονται μηνύματα, Χριστουγεννιάτικες εκπομπές, παλαιότερες παραγωγές αφιερωμένες στην «Ονειρούπολη», φωτογραφίες, βίντεο, σποτάκια κ.α.

-ένα μεγάλο φυσικό δέντρο

-ολοκαίνουριες κατασκευές

-το σπίτι του Αη Βασίλη

-το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη

-και πιθανόν ένα καρουζέλ

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Εφραιμίδης, σημείωσε ότι: «Το ζητούμενο είναι η ανταποδοτικότητα. Κρίνουμε σκόπιμο ότι, φέτος πρέπει να έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση, με στόχο τόσο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, όσο και της ψυχολογίας των πολιτών. Είναι μία επιβεβλημένη κίνηση, να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το τοπικό επιχειρείν, αλλά και την ψυχολογία των Δραμινών». Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας ανέφερε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας, η οποία θα αναπτύξει ένα πλάνο από στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα των Χριστουγέννων, με σκοπό να τονώσουν την τοπική αγορά. Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για τον εμπορικό κόσμο και είμαστε αισιόδοξοι ότι, ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούμε τις συγκεκριμένες ενέργειες, θα δώσουν μία νότα εορταστική. Θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε την απώλεια της φετινής «Ονειρούπολης» και να δημιουργήσουμε ένα ωραίο και ευχάριστο κλίμα για τους καταναλωτές, για να βγούνε στην αγορά».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του συλλόγου αρχιτεκτόνων μίλησε κι αυτός για τη συνεργασία με τον Δήμο Δράμας λέγοντας ότι: «Είναι αυτονόητη μία συνεργασία με τον Δήμο, που θα αφορά σε θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας και χωροταξίας. Η «Ονειρούπολη» σαν μία πανελλήνια γιορτή, η οποία σχετίζεται με δράσεις, κατασκευές, δημιουργία του περιβάλλοντος στις πόλεις, έστω και παροδικά, είναι μία ευκαιρία να υπάρξει αυτή η συνεργασία σε μεγάλη κλίμακα, η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.