Άνοιξε τις πύλες της ΔραμΟΙΝΟγνωσία, με την παρουσία του γνωστού «τηλεοπτικού» σεφ Πάνου Ιωαννίδη, πληθώρα εκδηλώσεων γευσιγνωσίας σε οινοποιεία και καταστήματα και ηλεκτρονική δημοπρασία φιαλών εκλεκτού δραμινού κρασιού για φιλανθρωπικό σκοπό, την Κυριακή 12 Μαΐου στη Δράμα η 6η «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ».

Πρόκειται για μια εβδομάδα εκδηλώσεων ανάδειξης του νομού Δράμας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού οίνου και γεύσης και θεμελίωσης της οινικής του ταυτότητας. Η Δραμοινογνωσία είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο το δραμινό κρασί.

Η έναρξη της 6ης ΔραμΟΙΝΟγνωσίας πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία της Δράμας στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου 11 χιλιομέτρων, μέσα από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Αδριανής, DramaWineTrail, έναν αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό.

Αργότερα την ίδια μέρα στο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel στις 5.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα »Οίνος ευφραίνει καρδίαν » με ομιλητές την Πρόεδρο του Πανελληνίου συλλόγου διαιτολόγων διατροφολόγων Δρ. Dorina Sialvera, τον Καθηγητής γαστρονομίας έρευνας και ανάπτυξη των νέων προϊόντων, Σεφ Πάνο Ιωαννίδη και τον ειδικό καρδιολόγο, Διδάκτορα ΑΠΘ, Στράτο Θεοφιλογιαννάκη.

Πέμπτη 16/05/2019

10:00 Έκθεση τοπικών προϊόντων  από επιχειρήσεις Οικοτεχνίας στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας.

10:00 – 15:00 Ημερίδα στο αμφιθέατρο της ΠΕ Δράμας από το ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών με θέμα : «Αύξηση της προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα του αγροτο-διατροφικού  τομέα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»,  με ομιλητές τους:

Αργύρη Ανθή από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

Γαλάνη Αλέξη από το  Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης,

Δουλγεράκη Αγάπη από το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,

Μάμαλη Σπυρίδωνα, Καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Έρευνας, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων Τροφίμων και ποτών και  Κόμβου Οινολογίας ,

Μπανίλα Γιώργο από το Εργαστήριο Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα, Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του  Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής,

Νησιώτου Ασπασία από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

Φωτόπουλο Αντώνη, τ. Γενικού Διευθυντή Πιστοποίησης ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

Χαρουτουνιάν Σέρκο, Αντιπρύτανη ΓΠΑ, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών, ΓΠΑ.

Χωριανόπουλου Νίκο από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

18:00 – 21:00 Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις σε τρία σημεία της πόλης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας  και εθελοντές από το ΙΕΚ Τουρισμού από  το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας.

21:00 Κεντρική μουσική συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας με τον γνωστό τραγουδιστή Μανώλη Λιδάκη.

Στις εκδηλώσεις και στα οινοποιεία συμμετέχουν σαν εθελοντές για 6η χρονιά οι φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ, του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας – και για 3η χρονιά το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας με τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους των ειδικοτήτων : τεχνικός οινολογίας – αμπελουργίας, μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας CHEF και τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθούν στο κτίριο και στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Δράμας.

Οι πόρτες των οινοποιείων του νομού θα είναι ανοιχτές για το κοινό από 18 έως 19 Μαΐου με εκδηλώσεις και προσφορά κρασιών.

Από 17 Μαΐου έως και 19 Μαΐου οι εκδηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης, παύουν σεβόμενοι την επέτειο των 100 χρόνων της γενοκτονίας των Ποντίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.