Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους πολίτες, για μία ακόμα μεταρρύθμιση που απλοποιεί την ζωή όλων. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, υλοποιώντας την υπόσχεση για ένα ψηφιακό κράτος προς εξυπηρέτηση του πολίτη, ενέταξε 21 νέες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. και του Ο.Α.Ε.Δ., σε αυτές που μπορούν να διεκπεραιωθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Όσον αφορά στον e-Ε.Φ.Κ.Α., θα διεκπεραιώνονται αιτήματα για τις εξής ηλεκτρονικές διαδικασίες:

-Εκτύπωση μηνιαίου, ή ετήσιου ενημερωτικού σημειώματος συνταξιούχου.

-Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσου μέλους.

-Ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας.

-Βεβαίωση προϋπηρεσίας για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

-Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

-Βεβαίωση απογραφής.

-Έναρξη/Μεταβολή/Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών.

-Ασφαλιστική ικανότητα.

-Βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση.

-Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας και επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών.

-Αίτηση για αμφισβήτηση οφειλής κατά την διαδικασία του ν.4554/2018.

-Ενημέρωση ασφαλισμένων για συμβάσεις της παραγράφου 9, του άρθρου 39, του ν.4387/2016 (Δελτία Παροχής Υπηρεσιών).

Η υποβολή των ανωτέρω αιτημάτων, για καθεμία από τις υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν, διενεργείται από τους πιστοποιημένους υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. που καταχωρούν, με υπόδειξη του αιτούντος, τα στοιχεία και ειδικότερα τον Α.Μ.Κ.Α., τον Α.Φ.Μ. και κάθε άλλο στοιχείο που απαιτείται για την κάθε Υπηρεσία. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. προβαίνει στην  ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για λογαριασμό του αιτούντος, αφού προηγουμένως ο αιτών έχει δώσει εγγράφως την συναίνεσή του μέσω ειδικού εντύπου που υπογράφει. Με βάση τα δεδομένα της αίτησης και τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων, που διενεργούνται ηλεκτρονικά, εκδίδεται, επίσης ηλεκτρονικά, η ζητούμενη βεβαίωση, απόφαση, ή πιστοποιητικό, που αποτελεί έγκυρη διοικητική πράξη.

Στην περίπτωση του Ο.Α.Ε.Δ., τα Κ.Ε.Π. θα διεκπεραιώνουν τις  ακόλουθες διαδικασίες:

-Έκδοση βεβαιώσεων.

-Πιστοποιητικό σπουδών μαθητών, ή/και σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Ο.Α.Ε.Δ. για στρατολογική χρήση.

-Βεβαίωση σπουδών μαθητών, ή/και σπουδαστών των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, Ι.Ε.Κ., Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης  (Κ.Ε.Κ.), Κ.Ε.Κ. για άτομα με αναπηρίες, του Ο.Α.Ε.Δ.

-Βεβαίωση σπουδών μαθητών ΕΠΑ.Σ. (ανήλικοι μαθητές).

Υποβολή αιτήσεων

-Αίτηση διαθεσιμότητας.

-Αίτηση παροχών λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη.

-Αίτηση αναγνώρισης συνεχόμενου χρόνου ανεργίας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 92, του ν.4416/2017, για την περιστασιακή εργασία των εγγεγραμμένων ανέργων.

-Παραλαβή εγκριτικής, ή απορριπτικής, απόφασης (σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης μέσω Κ.Ε.Π.).

-Καταβολή αποδοχών σε μαθητές/σπουδαστές/φοιτητές που απέχουν από την εργασία τους, λόγω συμμετοχής σε γραπτές εξετάσεις.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και το επιτελείο του, έχουν σηκώσει μανίκια και καταφέρνουν με μεθοδικά και κυρίως αποτελεσματικά βήματα, να εκσυγχρονίσουν την λειτουργία των δημόσιων Υπηρεσιών, με γνώμονα την ταχύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η εικόνα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει αλλάξει άρδην από το 2019 και αυτό επιβεβαιώνεται και επικροτείται από όλους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.