Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του τομέα της εστίασης και μαγείρων, το δεύτερο σεμινάριο ανάδειξης της γαστρονομίας της Καβάλας, που διοργανώνει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Οι επόμενοι κύκλοι του σεμιναρίου θα γίνουν στις 7 και 21 Μαρτίου 2018 και πάλι στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου «Εσπέρια» της Καβάλας. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Στους συμμετέχοντες μίλησε ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δημήτρης Χίζαρης, για τους υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων, τροφίμων και ποτών, όπως και για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Για τη μείωση των απορριμμάτων που παράγονται από τα καταστήματα εστίασης και τροφίμων μίλησαν οι: Φώτης Τσάγκας και Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, στελέχη του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α.Μ.-Θ. (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.). Η Περιφέρεια παίρνει μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μείωσης των στερών αποβλήτων Urban Waste – Horizon 2020 και η Καβάλα, είναι μία από τις δέκα πόλεις της Ευρώπης που συμμετέχουν πιλοτικά στο πρόγραμμα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη, που μαγείρεψε χταποδοκεφτέδες Θάσου, τσιγαραστά χόρτα με καβουρμά Παγγαίου και αυγά και αρνάκι με δαμάσκηνα και βερίκοκα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.