Με απόφαση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, μειώνονται κατά 50% τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2017 στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, δηλαδή:

α) Στους νόμιμα εγγεγραμμένους δικαιούχους επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας κατά την 31/12/2016 (επιδόματα βαριάς αναπηρίας, στεγαστικής συνδρομής, αιμολυτικών νοσημάτων, εγκεφαλικής παράλυσης, βαριάς νοητικής στέρησης, παραπληγικών, τυφλότητας, κωφαλάλων, χανσενικών απροστάτευτων τέκνων ομογενών προσφύγων.

β) Στους δικαιούχους έκτακτου βοηθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

γ) Στους δικαιούχους του συλλόγου «Πνοή» και του Εταιρικού Κοινωνικού Σχήματος «Στηρίζω».

δ) Στους πολύτεκνους οι οποίοι είχαν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχιας.

Οι προϋποθέσεις για τη μείωση των τελών είναι, οι δικαιούχοι να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχιας, όπως αυτό ορίζεται κάθε έτος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 4.512€ ετησίως ανά άτομο και σε 9.475€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, από ώρα 9.00 έως 13.00, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Καβάλας (3ος όροφος, γραφείο 350) και είναι τα ακόλουθα:

1) Αίτηση

2) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

3) Εκκαθαριστικό εφορίας έτους 2015

4) Λογαριασμός της Δ.Ε.Η./εναλλακτικού παρόχου, ή μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος

5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 Διανομή κοτόπουλου και μοσχαριού

Επίσης, ο Δήμος Καβάλας γνωστοποιεί ότι, η 13η διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα κοτόπουλου και μοσχαριού στους ωφελούμενους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ολοκληρώνεται την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.

Για το λόγο αυτό:

α) Όσοι πολίτες κατέθεσαν αιτήσεις στην Καβάλα, θα παραλάβουν τα είδη από τις κεντρικές αποθήκες του Δήμου Καβάλας στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου» (πρώην Κοινωνικό Παντοπωλείο) έως την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 κατά τις ώρες 08:30–13:00.

β) Όσοι πολίτες κατέθεσαν αιτήσεις στις Κρηνίδες, θα παραλάβουν τα είδη από το παλιό Δημαρχείο Φιλίππων, κατόπιν ενημέρωσης από την υπεύθυνη του σημείου διανομής.

γ) Οι πολίτες που κατέθεσαν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, θα παραλάβουν τα είδη από τις κεντρικές αποθήκες του Δήμου Καβάλας.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί την αίτηση και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. του αιτούντα και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα είδη μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που θα έχει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής (από την Αστυνομία, ή Κ.Ε.Π.), ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2510451495.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.