Μενδώνη θα παρέμβει για την διατήρηση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δράμας: Η υπουργός δεσμεύτηκε!

0
66

Η Λίνα Την δέσμευση της υπουργού πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δράμας θα εξαιρεθεί από την κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων των Δήμων το έτος 2024, εξασφάλισε ο νέος δήμαρχος, Γιώργος Παπαδόπουλος. Επίσης, ο Γ. Παπαδόπουλος κατέθεσε αίτημα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), για την παραχώρηση τμημάτων των παλιών στρατοπέδων στον Δήμο Δράμας. Ο νικητής των δημοτικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις για ζητήματα του Δήμου Δράμας, με τα οποία θα ασχοληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σειρά επαφών είχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γιώργος Παπαδόπουλος, στην Αθήνα, όπου βρίσκεται το τριήμερο 27, 28, 29 Νοεμβρίου. Συναντήθηκε με την υπουργό πολιτισμού και στελέχη των Υπουργείων εσωτερικών και εθνικής άμυνας, για θέματα που αφορούν τον Δήμο Δράμας. Στην υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέπτυξε το αίτημα εξαίρεσης του Πολιτιστικού Οργανισμού από την διαδικασία της αυτοδίκαιης κατάργησης, όπως προβλέπει ο νόμος, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων της χώρας και την μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού στους Δήμους. Η υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δράμας πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του ως έχει και δεσμεύθηκε ότι, με προσωπική παρέμβαση, θα στηρίξει το αίτημα.

Στην συνέχεια, ο Γ. Παπαδόπουλος είχε συναντήσεις με στελέχη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, σε μία προσπάθεια διερεύνησης των διαδικασιών παραχώρησης εκτάσεων των ανενεργών στρατοπέδων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από τον Δήμο Δράμας. Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με στελέχη του Υπουργείου εσωτερικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.