Η Ελληνική Αστυνομία, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν παρεμβαίνει αυθαίρετα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Κι ούτε συνηθίζει να κάνει «εφόδους» στις σχολικές μονάδες. Εάν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας επενέβησαν στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, για να σταματήσει η κατάληψή του από τους μαθητές, όπως κατήγγειλε η Τοπική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μάλλον υπήρχε σοβαρός λόγος. Και πιθανόν εισαγγελική εντολή. Γιατί, η Ελληνική Αστυνομία να παρέμβει, για να διακόψει μία κατάληψη σχολείου; Προφανώς, η Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε., δεν αναφέρει τον πραγματικό λόγο της αστυνομικής παρέμβασης.

Είναι αφελές να θεωρεί, ότι οι πολίτες θα δεχτούν ως λόγο παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε μία σχολική μονάδα, ότι αυτή τελούσε υπό κατάληψη! Καταλήψεις σχολείων έγιναν δεκάδες στο παρελθόν και θα γίνουν κι άλλες. Πόσες από αυτές σταμάτησαν, επειδή πήγαν στα σχολεία αστυνομικοί; Λέτε και πρόκειται για εγκληματική πράξη, που επιβάλλει την άμεση δράση της αστυνομικής Αρχής. Δεν είχε κάτι ποιο σοβαρό να ασχοληθεί ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας κι έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της Ασφάλειας, να πάνε στο Λύκειο της πόλης και να «φοβίσουν» τους καταληψίες μαθητές!

Αν και προσπαθούμε να «ελαφρύνουμε» την είδηση, θεωρούμε ότι το ζήτημα των καταλήψεων σχολικών μονάδων είναι σοβαρό. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αντιμετωπίζει τα σχολεία ως χώρους συνδικαλιστικής δράσης και τους μαθητές ως εκτελεστικά συνδικαλιστικά όργανα. «Καλούμε τους μαθητές να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμία προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού», αναφέρει η Τ.Ε. του κόμματος στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, να μη δείξουν καμία ανοχή στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία».

Τα σχολεία είναι «ιεροί χώροι», «σύντροφοι» γιατί παρέχεται γνώση και μόρφωση στους μαθητές. Δεν είναι χώροι κομματικής κατήχησης, ούτε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Κι αυτό, οφείλουν να το σέβονται οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Κι όπως δεν πρέπει να υπάρχει μέσα σ’ αυτά αστυνομοκρατία, δεν πρέπει να υπάρχει και κομματική τρομοκρατία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Δεν είναι δουλειά των μαθητών, ούτε των εκπαιδευτικών, η επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία. Οι διευθυντές γνωρίζουν τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας και είναι αρμόδιοι, για να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.