Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, 161 νέοι επιχειρηματίες που αρχίζουν την επιχείρησή τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα ενισχυθούν με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. ύψους 18.157.475€. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, κατά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ Α.Μ.-Θ., Κατερίνα Ιωαννίδου και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στη γενική συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ, περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης, Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά.

«Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στον τομέα στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός της σχετικής πρόσκλησης ήταν 5 εκατομμύρια € και αυξήθηκε στα 18,1 εκατομμύρια €, ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών σχεδίων. Τα 161 επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν κατανέμονται ισόρροπα μεταξύ των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας (20%), Καβάλας-Θάσου (22%), Ξάνθης (21%), Ροδόπης (22%) και Έβρου (15%) και εντάσσονται στους ακόλουθους τομείς:

Α) 70 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων (κρασί, ελαιόλαδο, τυρί, κρέας κ.λπ.), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 8,7 εκ. € (ποσοστό 48% της χρηματοδότησης).

Β) 48 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, ενημέρωση, εκπαίδευση, προγραμματιστές, μηχανικοί, κατασκευές, διαχείριση απορριμμάτων, ψυχαγωγία, άθληση, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά.), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 5,1 εκ. € (ποσοστό 28% της χρηματοδότησης).

Γ) 43 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της υγείας (ιατρεία διάφορων ειδικοτήτων), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 4,3 εκ. € (ποσοστό 24% της χρηματοδότησης).

«Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων, αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», δήλωσε ο Χρ. Μέτιος και πρόσθεσε: «Σήμερα το αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά, καθώς ανακοινώνουμε ότι διαθέτουμε από το Ε.Σ.Π.Α. 18,1 εκατομμύρια ευρώ, για να χρηματοδοτήσουμε εκατόν εξήντα ένα νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες απ’ όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας. Και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, για το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλος αριθμός σοβαρών προτάσεων, γι’ αυτό άλλωστε και αυξήσαμε κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους.

Αν στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας προσθέσουμε και τα κεφάλαια που θα διαθέσουν οι ιδιώτες, οι συνολικές επενδύσεις για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων φτάνουν τα είκοσι έξι εκατομμύρια ευρώ. Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν κι άλλες χρηματοδοτήσεις τόσο για επενδυτικά σχέδια έρευνας και καινοτομίας, όσο και για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων, πέραν του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που εφαρμόζουμε λόγω της πανδημίας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.