Την χρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων ύδρευσης στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενέκρινε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με πόρους από το Ε.Σ.Π.Α. που ξεπερνούν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

Α. Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο του Δήμου προβλέπει την αντικατάσταση του εσωτερικού, καθώς και ενός τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Κάτω Νευροκοπίου με καινούργιους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών. Επίσης, θα εγκατασταθούν ειδικοί σταθμοί για την παρακολούθηση της ποιότητας, της πίεσης και της θερμοκρασίας του νερού και τον έλεγχο των διαρροών, θα τοποθετηθούν φρεάτια εξαερισμού και πυροσβεστικοί κρουνοί, ενώ εργασίες θα γίνουν και στις δύο δεξαμενές του δικτύου.

Β. Δήμος Δοξάτου

Για το έργο του Δήμου Δοξάτου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαθέτει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Με την χρηματοδότηση αυτή, ο Δήμος Δοξάτου θα αντικαταστήσει το παλαιό εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Κυργίων και των γύρω οικισμών Ευρυπέδου, Βαθυσπήλου, Βαθυχωρίου, Υψηλού, Τραχείας και Αγάπης με καινούργιους αγωγούς, των οποίων το συνολικό μήκος θα ξεπερνά τα 32 χιλιόμετρα.

Με αφορμή την ένταξη των δύο αυτών έργων στο Ε.Σ.Π.Α., όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο περιφερειάρχης μετέβη στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Κυριακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστο Παπαθεοδώρου, τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, Γιώργο Ζιμπίδη και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους πολιτισμού, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και εφαρμογής δράσεων κοινωνικής πολιτικής και συνέργειας, Αριστείδη Μωυσιάδη. Εκεί πραγματοποίησαν σύσκεψη, με την συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Θεόδωρου Ιφόγλου και του αντιδημάρχου οικονομικών και διοίκησης, Ανδρέα Αμαραντίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.