Με την πλάτη στον τοίχο πλέον οι πατατοκαλλιεργητές

0
2

Λίγο πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου όλοι δείχνουν κυριολεκτικά «μουδιασμένοι» από το οικονομικό πλήγμα της περασμένης χρονιάς, αφού η ζημιά γίνεται αντιληπτή και από τους πλέον δύσπιστους. Οι περισσότεροι των καλλιεργητών μόλις και μετά βίας θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της προηγούμενης χρονιάς, κάτι το οποίο σημαίνει πως η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με υψηλή πίστωση  από τους προμηθευτές για τα εφόδια με ότι αυτό συνεπάγεται. Όσο για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αυτό δεν είναι και τόσο βέβαιο για πολλούς καλλιεργητές, αφού είναι γεγονός πως πολλοί σκέφτονται την έξοδο από τον κλάδο εξαιτίας των σωρευμένων πλέον οφειλών.

Οι διαστάσεις φυσικά του προβλήματος αυτού θα είναι αναμφίβολα και κοινωνικές. Ήδη οι πρώτες «παρενέργειες» αρχίζουν και γίνονται αντιληπτές στην μικρή κοινωνία. Η εικόνα φυσικά διόλου ευχάριστη για όσους μπορούν να την αντιληφθούν. Δεν είναι εύκολο αλλά μπορείς να διακρίνεις παιδάκια που σταματούν ξαφνικά δραστηριότητες χωρίς προφανή λόγο, με την αλήθεια όμως να εντοπίζεται πλέον στην οικονομική δυσπραγία. Χωρίς προφανή λόγο επίσης σιγά σιγά θα αρχίσουν να επισκέπτονται γιατρούς και κυρίως παιδίατρους στα δημόσια νοσοκομεία, με την τραγική αλήθεια και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται πίσω από βιβλιάρια υγείας που δεν μπορούν να θεωρηθούν εξαιτίας και πάλι σωρευμένων οφειλών. Κλίμα βαρύ, όμως ήταν ανάγκη να αποτυπωθούν αυτά και ακόμα περισσότερα σε επόμενα φύλλα για να μάθουν και οι υπόλοιποι πως είναι να ζεις κυριολεκτικά «κάτω από τον ουρανό» όπως οι αγρότες σε μια τόση όμορφη και «δύσκολη» συνάμα περιοχή… έπεται συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.