OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους διακριθέντες, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, «έπεσε η αυλαία» του πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας, με τίτλο: «Άνθρωπος και θάλασσα», που διοργάνωσε το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.), για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αν και μειοψηφία, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «σάρωσαν» τα βραβεία!

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 61 φωτογράφοι, εκ των οποίων οι 15 ήταν από την Καβάλα. Οι συντοπίτες κατέκτησαν τα έξι βασικά βραβεία (μετάλλια) στις δύο κατηγορίες έγχρωμης και ασπρόμαυρης φωτογραφίας, καθώς και τους περισσότερους επαίνους.

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο, να «σαρώνουν» σχεδόν όλες τις διακρίσεις σε ένα διαγωνισμό, συμμετέχοντες από την ίδια πόλη», σημείωσε ο Αχιλλέας Ηλιάδης, εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε. στην Καβάλα και διακεκριμένος φωτογράφος, ενώ έδωσε τα εύσημα στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας και στο σύλλογο φίλων του Ναυτικού Μουσείου, για την άρτια διεξαγωγή του διαγωνισμού.

«Ο διαγωνισμός διεξήχθη με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και με απόλυτη διαφάνεια. Ήταν ένα ερέθισμα, γι’ αυτούς και αυτές που ασχολούνται και αγαπούν τη φωτογραφία, να δείξουν κάτι παραπάνω από το ταλέντο και τη δουλειά τους. Επίσης, είναι μία ευκαιρία για το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, για δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, Χρήστο Τζανάκο και στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου φίλων του Ναυτικού Μουσείου για την πρωτοβουλία», συμπλήρωσε.

Με συμμετοχές από το εξωτερικό ο επόμενος διαγωνισμός;

Ο Χρ. Τζανάκος ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ήταν πετυχημένος (σ.σ. υποβλήθηκαν γύρω στα τετρακόσια φωτογραφικά έργα) για τα δεδομένα μιας πόλης της περιφέρειας και ευχήθηκε ο τέταρτος στη σειρά, να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και να γίνει διεθνής.

Υπάρχει η σκέψη, όπως ειπώθηκε, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πέντε πόλεων, μεταξύ αυτών και η Καβάλα, στις οποίες θα συγκροτηθούν επιτροπές για την αξιολόγηση των έργων του επόμενου διαγωνισμού.

«Ο διαγωνισμός είναι θεσμός και προβάλλει το Ναυτικό Μουσείο και την Καβάλα. Είναι μία διοργάνωση, που απολαμβάνει τον σεβασμό του φωτογραφικού κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, που είναι σημαντικός φορέας», επεσήμανε η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας και πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου Καβάλας, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, η οποία ανακοίνωσε, ακόμα, τη φιλοξενία στην πόλη της Καβάλα, εντός του 2017, μιας διακρατικής έκθεσης φωτογραφίας.

Λύση για τη στέγαση του Ναυτικού

Μουσείου Καβάλας

Η αντιδήμαρχος απάντησε και σε ερώτηση εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για τη στέγαση του δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Γίνονται ενέργειες, είπε, από τη δημοτική αρχή, για την εξεύρεση ενός ιδιωτικού χώρου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ενώ έγινε αίτημα και προς τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, για την παραχώρηση χώρου στην αποθήκη του τελωνείου. «Σύντομα, πιστεύω πως θα έχουμε εξέλιξη. Μακάρι να ανταποκριθεί και ο Ο.Λ.Κ.

Το Ναυτικό Μουσείο, δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου Καβάλας. Εμείς, θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για την πόλη», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.