Η ΣΤΕΡΗΣΗ Α.Μ.Κ.Α. από τους πρόσφυγες, αποτελεί σοβαρή αιτία, για την καθυστέρηση του εμβολιασμού των παιδιών τους, υποστηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Καβάλας. Αναρωτιόμαστε ποιος «στερεί» τον Α.Μ.Κ.Α. από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» και στις άλλες δομές της χώρας; Το κέντρο φιλοξενίας στο Περιγιάλι, όπως λένε οι «ειδικοί», θεωρείται ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, δηλαδή τα παιδιά και οι ενήλικες που μεταφέρονται σ’ αυτό, παραμένουν έως ότου μεταφερθούν σε άλλη δομή, ή ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ταξιδέψουν στον τελικό προορισμό τους. Πως θα χορηγηθεί, επομένως, Α.Μ.Κ.Α. σε άτομα που δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα, ή δεν τελείωσε η διαδικασία για τη νόμιμη παραμονή τους;

Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι, ουσιαστικά, η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε εργαζομένου, συνταξιούχου και προστατευόμενου μέλους της οικογένειας τους στη χώρα. Η απόδοση του γίνεται σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και τα γραφεία Α.Μ.Κ.Α. που λειτουργούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που διαμένουν στις δομές προσωρινής φιλοξενίας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άρα και ασφαλισμένοι στην Ελλάδα, για να τους χορηγηθεί Α.Μ.Κ.Α.;

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ πολύ, που η Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας αγνοεί, ή θέλει να αγνοεί, τους νόμους και κάνει λόγο για «στέρηση» του Α.Μ.Κ.Α. από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τους οποίους το ελληνικό κράτος έχει δαπανήσει και δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά, για τη φιλοξενία και την επιδότησή τους! Όσον αφορά τον εμβολιασμό και την εκπαίδευση των παιδιών, που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας, ας ενδιαφερθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), που διαχειρίζονται πακτωλό πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ τα εμβόλια, να αγοραστούν και να γίνουν από τις Μ.Κ.Ο.; Ας εφοδιαστούν τα εμβόλια, λοιπόν και τον εμβολιασμό μπορούν να κάνουν, αφιλοκερδώς, οι «Γιατροί του Κόσμου». Γιατί, επίσης, οι Μ.Κ.Ο. και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), δεν προσλαμβάνουν άνεργους εκπαιδευτικούς, για να κάνουν τα απαραίτητα μαθήματα στα παιδιά; Μετά την αλληλεγγύη υπάρχει και η νομιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.