Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έπραξε, κατά την άποψη μας, σοβαρό ολίσθημα, που δείχνει ότι η πολιτική και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έχουν μία διαχρονική σχέση αλληλεξάρτησης, για να ελέγχουν τις μάζες! Το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως και τα ποδοσφαιρικά σωματεία είναι «θρησκεία» για τους οπαδούς. Οι πολιτικοί θέλουν να χειραγωγήσουν την μάζα κι ένας τρόπος, για να πετύχουν τον στόχο τους, είναι η καλή σχέση με τους παράγοντες των ποδοσφαιρικών σωματείων.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, που πέρασε, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) ανακοίνωσε τη γνωμοδότηση της, για την υπόθεση πολυ-ιδιοκτησίας στην οποία εμπλέκονται οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Π.Α.Ε.) Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθη. Την Τρίτη (προχθές), η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταθέτει νομοθετική τροπολογία, για την αλλαγή της ποινής σε βάρος των Π.Α.Ε. που κρίνονται «ένοχες», από την αθλητική Δικαιοσύνη, για το συγκεκριμένο «αδίκημα». Η τροπολογία αυτή, μάλιστα, συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη (χθες)! Πριν, ακόμα, η υπόθεση των Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθη φθάσει στο πρωτοβάθμιο δικαστικό όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι εξόφθαλμη και η νομοθετική τροπολογία «φωτογραφική». Για μία ακόμα φορά, οι πολιτικοί αναμιγνύονται ωμά στα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σκοπό να ευνοήσουν μία «μεγάλη» Π.Α.Ε. και τον ιδιοκτήτη της, με το πρόσχημα της «προστασίας» του αθλήματος και για να αποφευχθεί, δήθεν, η κοινωνική αναταραχή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ωστόσο, ευθύνονται αυτοί που διαφεντεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα οι διοικούντες την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και τις «λίγκες» που συμμετέχουν οι Π.Α.Ε. Υπήρξε παρέμβαση πολιτικών, ποτέ, για ν’ αλλάξει η ποινή που επέβαλε η Ιερά Σύνοδος, για παράδειγμα, σε κάποιο μητροπολίτη, ή άλλο κληρικό, που παραβίασε τον κανόνα λειτουργίας της ελληνικής Εκκλησίας; Γιατί, οι κυβερνήσεις σέβονται το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας και παραβιάζουν του ποδοσφαίρου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.