Η ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ διοίκηση του Δήμου Καβάλας και ιδιαίτερα η τέως πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», δέχτηκαν έντονη κριτική για τη «σπατάλη» χρημάτων σε εκδηλώσεις και «ταξίδια» στο εξωτερικό, για τη συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού. Η «Δημωφέλεια» απέστειλε δελτίο Τύπου, στο οποίο προβάλλεται η (δυναμική) συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ. Τον Δήμο, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, εκπροσώπησαν ο (νέος) πρόεδρος, Παναγιώτης Αγγελίδης και ένα στέλεχος της «Δημωφέλεια».

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ δημοτική Αρχή, δια στόματος δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, είπε ότι θα περικόψει τις δαπάνες για τις εκδηλώσεις και τα «ταξιδάκια» στο εξωτερικό. Και ότι θα εφαρμόσει μία διαφορετική φιλοσοφία στην τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας. Η πράξη, ωστόσο, δείχνει ότι δεν μπορεί να μην ακολουθήσει «την πεπατημένη οδό», που έφερε αποτέλεσμα τα προηγούμενα έτη.

ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, η παρουσία του (εκάστοτε) προέδρου της «Δημωφέλεια» στις εκθέσεις τουρισμού που προβάλλεται ο Δήμος Καβάλας, είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη. Διότι, ο πρόεδρος είναι ο εκφραστής της πολιτικής στην τουριστική προβολή του τόπου. Δεν είναι λογικό και σωστό, να κάνει τις επαφές με τους ξένους, είτε αυτοί είναι άνθρωποι του τουρισμού, είτε πολιτικοί, κάποιο στέλεχος της κοινωφελούς επιχείρησης. Τα στελέχη υλοποιούν την πολιτική της επιχείρησης και το σχέδιο τουριστικής προβολής που καταθέτει η «Δημωφέλεια» και εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο. Επομένως, ορθώς ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ ο Π. Αγγελίδης, για να παραστεί στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Ισραήλ. Οφείλει να είναι παρών και στις υπόλοιπες που θα συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη στρατηγική στην τουριστική προβολή, γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για προσωπική επαφή στις εκθέσεις, εκτός από την εκστρατεία στο διαδίκτυο. Στις εκθέσεις τουρισμού συναντώνται σημαντικοί παράγοντες, όπως αναφέρονται και στο δελτίο Τύπου για την έκθεση στο Ισραήλ. Πολλές φορές, λοιπόν, η προσωπική γνωριμία μπορεί να έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα, γιατί στις συναντήσεις γίνονται συζητήσεις για διάφορα ζητήματα. Αλλά, γιατί απέχουν οι επαγγελματίες (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες) από τις εκθέσεις; Δεν έχουν να κερδίσουν κάτι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.