ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ότι, κανείς από τους 41 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Καβάλας, δεν επιθυμεί να κάνει κακό στα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ούτε εκείνοι που καταψήφισαν την εισήγηση της δημοτικής Αρχής και του προέδρου της επιχείρησης, για τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ούτε κι εκείνοι που μειοψήφησαν εγκρίνοντας το «δάνειο» στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ πιστεύουν ότι, με την ψήφο τους, προσπάθησαν να προστατέψουν την Δ.Ε.Υ.Α. και τον Δήμο. Όποιος παρακολούθησε την διαδικτυακή συνεδρίαση και άκουσε τα επιχειρήματα των υποστηρικτών των διαφορετικών απόψεων, θα έβγαλε το δικό του συμπέρασμα. Η πλευρά της διοίκησης του Δήμου παρουσιάζει την μη έγκριση της εισήγησης για τη λήψη της οικονομικής βοήθειας ως «χαμένη ευκαιρία». Ενώ, η πλειοψηφία που καταψήφισε την εισήγηση, θεωρεί πως το «δάνειο» δεν είναι απαραίτητο και πως θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά που τυχόν θα λύσει. Οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια, ακόμα και άτοκη, είναι «δώρο», όπως είπαν ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, μόνο εάν αξιοποιηθεί σωστά. Από τα λεγόμενα των διοικούντων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εμείς αντιληφθήκαμε μία μεγάλη αγωνία. Μία έντονη ανησυχία για τη βιωσιμότητα της δημοτικής επιχείρησης. Ωστόσο, οι διοικούντες δεν εξάντλησαν όλα τα περιθώρια, για να θωρακίσουν την Δ.Ε.Υ.Α., πριν καταφύγουν στην «έσχατη λύση» του δανεισμού «ζεστού χρήματος» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ήταν γνωστή η υστέρηση στα έσοδα και ότι υπάρχει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μερικών εκατομμυρίων ευρώ, που οφείλεται από καταναλωτές προς την επιχείρηση. Το ποσό αυτό υπερβαίνει, κατά πολύ, το 1,8 εκατομμύριο ευρώ του «δανείου» που ζήτησε η διοίκηση. Η υγειονομική κρίση ξέσπασε στα μέσα Μαρτίου και προκαλεί εύλογη απορία, γιατί εντός δύο μηνών, περίπου, η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας έφτασε στο σημείο να έχει ανάγκη της «δανειοδότησης», για ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς το προσωπικό και τους προμηθευτές. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, που άλλαξε η διοίκηση στον Δήμο, είχε ένα εξάμηνο, για να ενισχύσει τα έσοδα και να θωρακιστεί οικονομικά απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.