ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, θεωρούμε, στις τοποθετήσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών και των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών, σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου παιδείας, για την επανέναρξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια και για τη χρήση της τηλεκπαίδευσης. Ισχυρίζονται πως δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστούν τα μαθήματα και να ολοκληρωθεί η σχολική περίοδος, αφού απέμεναν είκοσι ημέρες (δέκα «καθαρές» με την εκ περιτροπής διδασκαλία, για να σχηματιστούν τμήματα με ανώτερο αριθμό 15 μαθητών μέσα στην αίθουσα) για το τέλος του διδακτικού έτους.

ΕΆΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ τα μαθήματα, για τις δύο τάξεις του Λυκείου (Α, Β) και τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, οι μαθητές θα «επανασυνδέονταν» με την εκπαιδευτική διαδικασία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Χωρίς να είναι βέβαιο αν τα σχολεία θα επαναλειτουργούσαν τότε. Ή αν επαναλειτουργήσουν, υπάρχει η πιθανότητα να κλείσουν ξανά λόγω τυχούσας «αναζωπύρωσης» της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, όπως λένε οι επιστήμονες. Αντιλαμβάνεστε ότι, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα απείχαν περισσότερους από έξι μήνες από τα μαθήματα στις σχολικές αίθουσες.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ «ΠΑΓΩΣΕΙ» η λειτουργία των σχολείων, εφόσον οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι, δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου της πανδημίας; Πιστεύουμε ότι η κοινωνία πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό Covid-19 (και οποιονδήποτε ιό) εφαρμόζοντας τα μέτρα προφύλαξης και όχι περιμένοντας την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του ιού. Για να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό Covid-19 πρέπει να επιστρέψουμε στις δραστηριότητες μας. Οι έμποροι στα καταστήματά τους, οι εργάτες στα εργοστάσια και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές στα σχολεία. Εκεί θα υποχρεωθούν να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ που αντικειμενικά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διδασκαλία, δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν στο σπίτι και να συνδεθούν τηλεοπτικά με την αίθουσα διδασκαλίας. Η διαδικασία αυτή γίνεται, για να μην αποκοπούν από το τμήμα τους. Και όχι, όπως λένε μερικοί εκπαιδευτικοί και γονείς, για να παρακολουθεί το κοινό τι γίνεται μέσα στη σχολική αίθουσα. Ανακοινώθηκε, μήπως, από το Υπουργείο παιδείας, ότι είναι ελεύθερη η παρακολούθηση των μαθητών απ’ όλους; Κι αν είναι, γιατί φοβούνται οι καθηγητές και οι γονείς τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.