Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ δήλωσε προβληματισμένος με τη στάση του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, απέναντι στον T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline) και στο αίτημα για παραχώρηση ακινήτου της «Δημωφέλεια», με σκοπό ο T.A.P. να αποκτήσει πρόσβαση στον σταθμό συμπίεσης που θέλει να κατασκευάσει στα τενάγη Φιλίππων. «Στην αντιπολίτευση έλεγε άλλα», πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος για τον δήμαρχο.

ΑΛΛΑ, δεν είναι μόνο η στάση του Θ. Μουριάδη που προβλημάτισε. Ο Θέμης Καλπακίδης, ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα, για να αλλάξει η όδευση του αγωγού φυσικού αερίου και να μην περάσει από τα τενάγη, μάλιστα πραγματοποίησε απεργία πείνας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μαζί με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, κάλεσε τη σημερινή δημοτική Αρχή, να διεκδικήσει πολλά περισσότερα χρήματα από τον T.A.P. που βρίσκεται σε «αδύναμη θέση»!

ΤΟΤΕ, ο Θ. Καλπακίδης και σύσσωμη η «αντιπολίτευση» στο δημοτικό συμβούλιο άσκησαν αρνητική κριτική στην πρώην δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, γιατί «ξεπούλησε» τον αγώνα των γεωργών, για να πάρει ως αντάλλαγμα το έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης. Σήμερα, ο Θ. Καλπακίδης καλεί τη νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να εκμεταλλευτεί την «αδυναμία» του T.A.P. και να πάρει περισσότερα χρήματα, για την παραχώρηση της άδειας διέλευσης από το ακίνητο της «Δημωφέλεια»! Πιστεύει ότι έτσι, θα «τιμωρήσει» τον T.A.P., για τη συμπεριφορά του «κατακτητή» που έδειξε στο ζήτημα της όδευσης από τα τενάγη Φιλίππων.

ΗΡΘΕ, ΠΑΛΙ, η προηγούμενη διοίκηση, για να υπερασπιστεί τα (νομικά και οικονομικά) συμφέροντα του Δήμου Καβάλας, καταδεικνύοντας τις νομικές ατέλειες της σύμβασης παραχώρησης και της εισήγησης της δημοτικής Αρχής. Τότε, ο Δήμος Καβάλας σεβάστηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που απέρριψε την προσφυγή κατά των περιβαλλοντικών όρων του έργου κατασκευής του φυσικού αγωγού, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας. Σήμερα, οφείλει ο T.A.P. να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση υπέρ της «Δημωφέλεια» και να αγοράσει, όπως ανέφερε η Δ. Τσανάκα, το ακίνητο, καταβάλλοντας 100.000 ευρώ, αν θέλει να κατασκευάσει τον σταθμό συμπίεσης. Επιπλέον, να βάλει σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Καβάλας, τα 4,5 εκ. ευρώ για το έργο ύδρευσης στη Δ.Ε. Φιλίππων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.