ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, αλλά και σήμερα ακόμα, γίνεται μεγάλη συζήτηση για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναλειτουργήσουν, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και τα δημοτικά σχολεία, παρά τις επιφυλάξεις πολιτικών κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργάνων εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων. «Πιστεύω ότι έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς ήταν η σωστή στιγμή. Το αποφάσισαν οι αρμόδιοι επιστήμονες, τα κρούσματα στη χώρα μειώθηκαν και είναι ανάγκη τα παιδιά να έρθουν, πάλι, σε επαφή με τους συμμαθητές τους. Καλύτερα τώρα, παρά το φθινόπωρο, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα και να δούμε πως θα γίνει η διάταξη στις αίθουσες και πως θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής», είπε η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου. Οι ενήλικες παραπονιόμασταν για τον δίμηνο εγκλεισμό στο σπίτι, αλλά τα παιδιά μπορούσαν να παραμείνουν μακριά από το σχολείο έως το φθινόπωρο! Η αντιμετώπιση της πανδημίας, εκτός από υπευθυνότητα, απαιτεί σοβαρότητα, την οποία δεν θα αποκτήσουν μερικοί ποτέ! Όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν.

ΕΠΙΣΗΣ, η πολλή συζήτηση για την επαναλειτουργία των εμπορικών, στην αρχή και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια, όπως και για την επανεκκίνηση των τουριστικών μονάδων, δείχνει πως η Ελλάδα στηρίζεται σ’ ένα λανθασμένο παραγωγικό μοντέλο. Στο μοντέλο αυτό, δυστυχώς, ο βασικός πυλώνας είναι η παροχή υπηρεσιών. Θα έπρεπε, θεωρούμε, να ανησυχούμε και να ασχολούμαστε με το πλήγμα στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τη βιομηχανία. Και όχι με τον αριθμό και τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, ή με πόσα εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία, θα επαναλειτουργήσουν μετά την καραντίνα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ προσπάθεια, ώστε η ελληνική οικονομία να αλλάξει προσανατολισμό και να στηρίζεται περισσότερο στην παραγωγή, σε σύγκριση με την παροχή υπηρεσιών. Έτσι, θα αποκτήσει γερές βάσεις και θα ανταπεξέρχεται καλύτερα στις κρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.