ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση, για τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Άραγε, πως θα βρεθεί βιώσιμη λύση, όταν η διαχειρίστρια εταιρεία, η Energean, ματαίωσε το πρόγραμμα επενδύσεων εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή; Αν η εταιρεία πίστευε (και πιστεύει) στην προοπτική της παραγωγής υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας, θα υλοποιούσε την επένδυση, η οποία θα δώσει νέα ώθηση στα κοιτάσματα. Μήπως περιμένει από το ελληνικό κράτος να βάλει τα χρήματα αυτά, για να «σωθεί» η παραγωγή στην μοναδική περιοχή της Ελλάδας που γίνεται εξόρυξη πετρελαίου; Αν είναι να βάλει τα χρήματα το ελληνικό δημόσιο, γιατί να έχει «επενδυτή» στα «Πετρέλαια» Καβάλας; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος». Το ελληνικό κράτος παραχώρησε τη διαχείριση στην εταιρεία Fraport, η οποία επένδυσε χρήματα για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, αλλά η επιβατική κίνηση παραμένει πολύ χαμηλή! Μήπως οφείλει το ελληνικό κράτος να προσελκύσει αεροπορικές εταιρείες, για να δουλέψει το ανακαινισμένο αεροδρόμιο;

Η ENERGEAN ΘΕΩΡΕΊ τα πεδία στον κόλπο της Καβάλας και ειδικότερα τα παλιότερα, κυρίως του «Πρίνου», ζημιογόνα, ή αν προτιμάτε τροχοπέδη για την ανάπτυξη της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη φιλόδοξα επενδυτικά εγχειρήματα (πρότζεκτ). Έχουμε την αίσθηση, επομένως, ότι η διαπραγμάτευση με το ελληνικό κράτος δεν αφορά, μόνο, τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας στον κόλπο της Καβάλας. Για παράδειγμα, δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ζήτημα της αξιοποίησης του παλιού πεδίου «Νότια Καβάλα», δηλαδή της υποθαλάσσιας φυσικής αποθήκης φυσικού αερίου. Άλλωστε, η Energean πρώτη παρουσίασε το «πρότζεκτ» αξιοποίησης του παλιού κοιτάσματος φυσικού αερίου ως φυσική αποθήκη, το οποίο «ξύπνησε» το ελληνικό δημόσιο και έβαλε τη «Νότια Καβάλα» στη λίστα του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Ίσως η Energean ζητήσει από το ελληνικό δημόσιο να αναλάβει τη διαχείριση της υποθαλάσσιας αποθήκης, για να συνεχίσει την παραγωγή πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας. Κάνουμε υποθέσεις, αφού παραμένει μυστική η διαπραγμάτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.