Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ήταν από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και επιβλήθηκε ο υποχρεωτικός δίμηνος εγκλεισμός στα σπίτια, που βρισκόταν «ουραγός» στη λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ ο γειτονικός Νομός Ξάνθης αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα. Ο καιρός, όμως, έχει γυρίσματα, που λέει ο λαός. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία ανησυχητική εξέλιξη των διαπιστωμένων κρουσμάτων στο Νομό Καβάλας, ενώ στο Νομό Ξάνθης η κατάσταση είναι σταθερή και καλά ελεγχόμενη. Κι αυτό οφείλεται, βεβαίως, στα τοπικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ότι, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, θα περιορίσει τη διασπορά στη χώρα και στο Νομό Καβάλας, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έδειξαν πειθαρχία και συμμόρφωση στον «κατ’ οίκον περιορισμό». Προκαλεί, πάντως, απορία, ότι ο κόσμος αποδέχτηκε τον εγκλεισμό, ενώ δεν έχει πειστεί να τηρεί τα απλά μέτρα, χρήσης της μάσκας στους κλειστούς χώρους, τήρησης της απόστασης και αποφυγής του συνωστισμού. Είναι πολύ εύκολο, όπως φάνηκε, να επέλθει η χαλάρωση όταν κάποιος αισθανθεί πως δεν απειλείται.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ πως τα καθημερινά κρούσματα θα υπενθυμίσουν στην κοινωνία τη συνεχή απειλή και ότι ο συναγερμός δεν έληξε. Αποδεικνύεται ότι, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών δεν εξάλειψε τον κίνδυνο της πανδημίας. Ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν ήταν δυνατό (και λογικό) να συνεχιστεί. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, αλλά με την αναγκαία προσαρμογή στη νέα (υγειονομική) πραγματικότητα. Η ανθρώπινη υγεία δεν απειλείται μόνο από τον κορονοϊό Covid-19, γι’ αυτό πρέπει να γίνουν καθημερινό βίωμα τα μέτρα ατομικής προφύλαξης.

ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαιοι ότι, η κατάσταση τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί, γιατί οι πολίτες θα δείξουν, πάλι, υπευθυνότητα. Ήδη, από τις απαντήσεις που δίνουν στους ρεπόρτερ των τηλεοπτικών σταθμών, αντιλαμβανόμαστε πως συνειδητοποίησαν την χαλάρωση που επικρατεί και συμφωνούν στη λήψη νέων μέτρων. Όσο πιο γρήγορα ελέγξουμε την έξαρση το καλοκαίρι, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η μετάβαση στο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Η μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και σε άλλες χώρες που έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα σε θανάτους (Η.Π.Α., Βραζιλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, κ.ά.), είναι απτό παράδειγμα, ότι πολύ γρήγορα μπορεί να έρθει το επόμενο τσουνάμι.

Η ΕΛΛΑΔΑ θα διατηρήσει την πολύ καλή εικόνα, γιατί και η κεντρική διοίκηση είναι αποφασισμένη να την προστατέψει. Ο λαός θα βοηθήσει, για να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί κι αυτή τη δοκιμασία. Αλλά, να μην επαναπαυτούμε στο εμβόλιο και στο όμορφο ελληνικό καλοκαίρι, γιατί θα βρεθούμε προ δυσάρεστης έκπληξης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.