ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του κύριου μέρους του νέου φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο επιμηκύνθηκε χρονικά και άλλαξε φιλοσοφία. Μπορεί να έχει διεθνείς συμμετοχές, ωστόσο δεν έχει φέτος τον έθνικ χαρακτήρα των προηγούμενων ετών. Δεν προσκλήθηκαν αποστολές ξένων χωρών, λόγω της πανδημίας του Covid-19, ενώ οι διοργανωτές δημιούργησαν ξεχωριστές ενότητες που κατανεμήθηκαν χρονικά από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο!

ΑΠΌ ΤΙΣ 26 έως και τις 30 Αυγούστου 2020, θα διεξαχθούν οι συναυλίες, που ήταν ένα σημαντικό κομμάτι των προηγούμενων διοργανώσεων, ενώ προστέθηκε στο πρόγραμμα μία νέα δράση με την ονομασία CosmoLights, που είναι θέαμα με βάση την τεχνολογία των οπτικών μέσων. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία καπνεργάτη με «φόντο» την δημοτική καπναποθήκη. Οι συναυλίες θα δοθούν στο πάρκο Φαλήρου, όπου διαμορφώθηκαν δύο σκηνές.

ΤΟ ΕΘΝΙΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ COSMOPOLIS γινόταν σε τέσσερις ημέρες στην «καρδιά» του καλοκαιριού, στα μέσα Ιουλίου και με επίκεντρο την παλιά πόλη. Μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις ημέρες περιλαμβάνονταν πλήθος δράσεων, με κυρίαρχες τις χορευτικές επιδείξεις και τις μουσικές εκδηλώσεις στο φρούριο. Αυτό, θεωρούμε, έδινε στη διοργάνωση μία απίστευτη ενέργεια και την ξεχωριστή ταυτότητα. Γινόταν μία πραγματική γιορτή στην παλιά πόλη, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι δεκάδες εθελοντές. Ο επισκέπτης επέλεγε να παρακολουθήσει, ή να συμμετέχει, όποια δράση ήθελε. Αν και σε διαφορετικά σημεία της παλιάς πόλης, ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος σε ένα τόπο και συγχρωτιζόταν για ένα τετραήμερο. Δηλαδή, κυκλοφορούσαν στην ίδια περιοχή οι λάτρεις της μουσικής reggae, με τις οικογένειες που συμμετείχαν στις δράσεις του παιδικού Cosmopolis, τους θεατές των παραδοσιακών χορών και τους θαμώνες της «κουζίνας» του φεστιβάλ.

ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ των εκδηλώσεων, φέτος, η διοργάνωση έχασε αυτή την μαγεία της συμμετοχής σ’ ένα «λαϊκό πανηγύρι». Οι άνθρωποι δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Απλά πηγαίνουν σε κάποιους χώρους, για να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Έτσι έγινε στο πρώτο μέρος, με την ονομασία CosmoHome, στα σοκάκια και τις αυλές σπιτιών της παλιάς πόλης. Το ίδιο θα γίνει στο πάρκο Φαλήρου και στην πλατεία Καπνεργάτη. Όπως και στο τελευταίο μέρος, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην κλασική μουσική (CosmoClassical).

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στη δημοτική Αρχή, εάν ο στόχος της είναι να δημιουργήσει νέες πολιτιστικές διοργανώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, να εξελίξει τις επιμέρους ενότητας του φετινού Cosmopolis σε αυτόνομα φεστιβάλ. Και από το καλοκαίρι του 2021, να επαναφέρει το αυθεντικό έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis, που αγάπησε ο κόσμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.