Ο ΝΙΚΟΣ ΙΜΒΡΟΣ, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, μίλησε για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά στην οδική ασφάλεια και το φαινόμενο του σύγχρονου δουλεμπορίου, όπως θεωρούμε τη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την ελληνοτουρκική μεθόριο. Οι οδηγοί των οχημάτων, μέσα στα οποία στοιβάζονται οι λαθραία εισερχόμενοι στη χώρα, είναι ανήλικοι και δεν κατέχουν άδεια οδήγησης. Επίσης, πρόσθεσε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν τη σύλληψη και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι, αφού οδηγούν ανεξέλεγκτα και αρκετές φορές εντός κατοικημένων περιοχών!

ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ προκλήθηκαν τραγικά δυστυχήματα στην Εγνατία οδό, με θύματα, κυρίως, τους μεταφερόμενους παράνομους μετανάστες, αφού οι διακινητές οδηγοί δεν συμμορφώθηκαν με το σήμα για έλεγχο από τους αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη στον αυτοκινητόδρομο. Το άγχος της σύλληψης και η απειρία των οδηγών, είχε συνέπεια την τραγική κατάληξη της καταδίωξης. Πλέον, οι διακινητές αποφεύγουν την Εγνατία οδό και προτιμούν το επαρχιακό δίκτυο περνώντας από χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις. Ακόμα και μέσα στην πόλη της Καβάλας έγινε καταδίωξη οχήματος με λαθραίους μετανάστες! Κάτι τέτοιο δυσκολεύει την προσπάθεια της διωκτικής Αρχής (Ελληνικής Αστυνομίας) και όπως ανέφερε ο Ν. Ίμβρος, οι συνάδελφοι του αστυνομικοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εντοπίσουν όχημα με παράνομους μετανάστες σε κατοικημένη περιοχή.

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, καταρχάς, είναι η ενίσχυση της φύλαξης των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία, για να αποτραπεί η είσοδος διακινητών και λαθραίων μεταναστών. Η κεντρική διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα σταλούν στον Νομό Έβρου νέοι συνοριοφύλακες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ενισχυθεί η φύλαξη και με καινούργιο εξοπλισμό, ώστε να γίνεται ευκολότερα ο εντοπισμός των παράνομων μεταναστών. Είναι κρίσιμο το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο, που αποτελεί την πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από κει και πέρα, πρέπει να προσαρμοστεί η στρατηγική σύλληψης των διακινητών και των επιβατών. Οι πολίτες πρέπει να συνεργαστούν κι αυτοί. Όταν αντιλαμβάνονται κάποιο όχημα να κινείται ύποπτα και επικίνδυνα μέσα σε κατοικημένη περιοχή, αμέσως να ενημερώνουν την Ελληνική Αστυνομία και να παρέχουν κάθε χρήσιμη πληροφορία.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ γίνεται αγώνας για την μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων. Πρόκειται για μία πραγματική μάστιγα για την ελληνική κοινωνία, με νεκρούς, σοβαρά τραυματίες, ανάπηρους και σημαντικό οικονομικό κόστος. Η παράνομη διακίνηση μεταναστών, είναι αρνητικός παράγοντας για την οδική ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.