Η ΔΗΛΩΣΗ του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ότι αναμένει την άφιξη ενδιαφερόμενου να αξιοποιήσει το κτηριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, για τη λειτουργία ενός γηροκομείου πολυτελείας, προκαλεί αρνητική έκπληξη και δείγμα ότι ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου! Και είναι εκτός πραγματικότητας, διότι είναι ανοιχτός να συζητήσει μία πρόταση που είναι εντελώς αστεία.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ λειτουργούν τρεις οίκοι ευγηρίας (γηροκομεία), με πολύ καλές συνθήκες και παροχές υπηρεσιών. Μάλιστα, ο Δήμος Καβάλας βοήθησε στην ανακαίνιση του κτηρίου δίπλα στην ιερά μονή Αγίου Σίλα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτό, από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, ως ξενώνας χρονίως πασχόντων και ηλικιωμένων ατόμων. Εάν η πόλη χρειάζεται κι άλλο γηροκομείο, υπάρχουν άλλα ακίνητα προς αξιοποίηση. Τα κτήρια του παλιού νοσοκομείου είναι εμβληματικά και αξίζουν καλύτερης χρήσης.

ΕΆΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ διαφωνεί με τη χρήση τους ως ξενοδοχειακή μονάδα πολυτελείας, ας εξετάσει την πρόταση να γίνουν εστίες για τη στέγαση των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), για να έχουν ο Δήμος Καβάλας και το ελληνικό δημόσιο, που κατέχει το 20% του ακινήτου, ένα έσοδο. Η απόφαση, όμως, για την οποιαδήποτε αξιοποίηση, δεν μπορεί να την πάρει αποκλειστικά ο δήμαρχος. Οφείλει να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, γιατί το παλιό νοσοκομείο ανήκει στον Δήμο και δεν είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο, για να το διαπραγματευτεί μόνος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, πρέπει να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία, αν το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο οικονομικών συμφώνησε να συνυπογράψει την προγραμματική σύμβαση για συνεκμετάλλευση του ακινήτου, την οποία η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση αποφεύγουν. Για τον λόγο αυτό πέρασαν δέκα έτη και τα κτήρια είναι εγκαταλελειμμένα στη φθορά του χρόνου και των βανδάλων. Το ελληνικό δημόσιο είναι εμπόδιο στην αξιοποίηση τους προβάλλοντας τον αστείο και αβάσιμο ισχυρισμό, πως είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου εκατό τοις εκατό!

ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΗΝΗΣ έχει και ο Δήμος Καβάλας, διότι μετά την μεταφορά του νοσοκομείου στο καινούργιο κτήριο, δεν έχει καταλήξει σε μία χρήση των παλιών. Ακόμα και σήμερα, ο δήμαρχος μιλάει για γηροκομείο πολυτελείας, ενώ στο παρελθόν ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορες άλλες χρήσεις. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή, για παράδειγμα, είχε βάλει προτεραιότητα την μετατροπή του ακινήτου σε πολυτελές ξενοδοχειακό κατάλυμα, με σκοπό την αύξηση των τουριστικών κλινών στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.