ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ γιατί η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα έχει εξευτελιστεί και οι πολίτες απέχουν από τις συλλογικές πράξεις, όπως είναι η συμμετοχή στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εθνικών εκλογών. Αν οι εκπαιδευτικοί, που υποτίθεται πως διαπλάθουν τους χαρακτήρες των παιδιών και των εφήβων, των αυριανών δηλαδή ενήλικων πολιτών, υποβαθμίζουν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων υπηρεσιακών συμβουλίων, επειδή δεν εγκρίνουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (Σάββατο) και καλούν τους συναδέλφους τους να μην ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, πρέπει να προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ, μάλιστα, ότι θα αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με σκοπό να ακυρώσουν τις ψευδεπίγραφες εκλογές! Δηλαδή, στρέφονται εναντίον των συναδέλφων τους, οι οποίοι δεν «υπάκουσαν» στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών Οργανώσεων και συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Στο Νομό Καβάλας, από τους 998 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 65! Αυτούς τους 65 εκπαιδευτικούς, οι συνδικαλιστές θεωρούν «κορόιδα», γιατί συμμετείχαν σε μία διαδικασία που ήταν, όπως είπαν χαρακτηριστικά, παρωδία.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ τους 65 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν κάμφθηκαν από την πίεση των συνδικαλιστών συναδέλφων τους, δεν φοβήθηκαν και έπραξαν το δημοκρατικό τους καθήκον. Πήγαν, δηλαδή, να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία παίρνουν αποφάσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τον κλάδο. Όσον αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών που απείχαν από τις αρχαιρεσίες, δεν πιστεύουμε πως όλοι αυτοί συντάχθηκαν με τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι συνδικαλιστές.

ΈΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί, αφορά τους πολίτες που αναφέραμε στην αρχή. Εκείνους που είναι αποστασιοποιημένοι από κάθε συλλογική διαδικασία, γιατί πιστεύουν πως η αποχή είναι μορφή διαμαρτυρίας. Αποδείχτηκε, ωστόσο, ότι η αποχή δίνει την ευκαιρία στις μειοψηφίες να επιβάλλουν τις θέσεις, τις αποφάσεις και τη βούληση τους στους πολλούς. Επίσης, είναι μία μερίδα, σημαντική θεωρούμε, που έχει γυρίσει την πλάτη στον συνδικαλισμό, που διαβρώθηκε από τον κομματισμό και πολλές φορές λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, το υψηλό ποσοστό αποχής στις αρχαιρεσίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμό των συνδικαλιστικών Οργανώσεων, αλλά για έντονο προβληματισμό, όσον αφορά την προάσπιση των ανοιχτών και δημοκρατικών διαδικασιών, στη χώρα που είναι λίκνο της δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.