ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΆ ΤΟΥ COVID-19 ήρθε (και) στην Ελλάδα. «Μετά Βαΐων και κλάδων»! Μας θυμίζει την έλευση του μεσσία Ιησού Χριστού, για να σώσει το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία! Είναι γεγονός πως έγινε (και γίνεται) μία επικοινωνιακή υπερβολή με τη διανομή του εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στοχεύει, βεβαίως, να επηρεάσει περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν. Διότι, όπως προκύπτει από την επικαιρότητα, επικρατεί σκεπτικισμός σε σημαντική μερίδα των πολιτών, αλλά και των υγειονομικών που ζούνε «από πρώτο χέρι» τον «πόλεμο με τον αόρατο εχθρό».

ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΜΕ με τους λεγόμενους αρνητές του εμβολιασμού για πολιτική σκοπιμότητα, γιατί είναι γελοιότητα να πολιτικοποιείται ένα σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι δυνατό ορισμένα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, να «ποντάρουν» στην επικράτηση, ή την αύξηση της πολιτικής τους δύναμης, δημιουργώντας ένα κίνημα ενάντια, ή υπέρ, του μαζικού εμβολιασμού κατά μιας πανδημίας. Όποιος επιδιώκει να «χτίσει» πολιτική καριέρα με τέτοια ζητήματα, πολύ σύντομα θα απαξιωθεί από τον λαό.

ΥΠΑΡΧΕΙ, επίσης, μία μερίδα συμπολιτών που διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή δεν είναι ενημερωμένοι για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες του εμβολίου. Αυτοί (και αυτές) αν ενημερωθούν, θα αποφασίσουν εάν θα εμβολιαστούν, ή όχι, τις επόμενες εβδομάδες. Οι ειδικοί επιστήμονες, πρωτίστως και οι κυβερνώντες οφείλουν να ενημερώσουν καλύτερα τον ελληνικό λαό, ώστε να ξεπεραστεί ο (λογικός) δισταγμός των συμπολιτών. Στην κατηγορία αυτή, δεν περιλαμβάνονται οι «αντιρρησίες», θα τους χαρακτηρίσουμε εμείς, των εμβολίων όχι για πολιτικό λόγο. Τα άτομα αυτά έχουν το δικαίωμα να μη θέλουν να εμβολιαστούν, ωστόσο έχουν και την υποχρέωση να προστατεύσουν την προσωπική και τη δημόσια υγεία τηρώντας τα άλλα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 (και τις λοιπές ασθένειες). Αυτά τα άτομα, δηλαδή, πρέπει να δείχνουν υψηλότερο αίσθημα «ατομικής ευθύνης», γιατί αλλιώς θα προκαλέσουν πρόβλημα στην πλειοψηφία της κοινωνίας.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, για παράδειγμα, κάποιος, ή κάποια, να οδηγεί μη εφαρμόζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και κράνος (για τους μοτοσυκλετιστές), ή να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Τα παραπάνω είναι αναγκαία, για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος, ή και δυστυχήματος. Ο εμβολιασμός δεν είναι νόμος, που αν παραβιαστεί θα έχει επιπτώσεις ο παραβάτης. Είναι προσωπική επιλογή, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ατομική και συλλογική υγεία. Τα εμβόλια γίνονται να αντιμετωπιστούν ασθένειες και για να αποφευχθούν επιδημίες και όπως με την ασφαλή οδήγηση, ο εμβολιασμός προϋποθέτει σωστή παιδεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.