ΌΤΑΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ από τις Ποδοσφαιρικές και τις Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, να υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και τον υφυπουργό αθλητισμού (Λευτέρη Αυγενάκη) το ιδιαίτερα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, για τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων, δεν υπήρχε ο αστερίσκος για την προαιρετική πραγματοποίηση ελέγχου ανίχνευσης του κορονοϊού (covid-19), όπως για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία πρωτοβάθμιας (και δευτεροβάθμιας) εκπαίδευσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση επαναλειτούργησαν, χωρίς να υποβληθούν σε ανίχνευση του covid-19 οι δάσκαλοι. Λίγοι, που είναι πιο υπεύθυνοι, έκαναν τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης. Οι περισσότεροι ανέμεναν το Υπουργείο παιδείας, τους Δήμους, ή κάποιον άλλο φορέα, να προσκαλέσει τους εκπαιδευτικούς για να κάνουν τον έλεγχο. Η κεντρική διοίκηση και ο Ε.Ο.Δ.Υ., δεν δίνουν το «πράσινο φως» να λειτουργήσουν, πάλι, οι αθλητικές ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, επειδή υπάρχει κίνδυνος διασποράς του covid-19. Υπάρχει κίνδυνος στις αθλητικές ακαδημίες, αλλά δεν υπάρχει στις σχολικές αίθουσες. Οι προπονητές των αθλητικών ακαδημιών οφείλουν να κάνουν το test ανίχνευσης, αλλά οι εκπαιδευτικοί οικειοθελώς. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των ακαδημιών, δεν μπορούν να προπονούνται στο γήπεδο, αλλά οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να παρακολουθούν τη διδασκαλία στις σχολικές αίθουσες.

ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ επιτρέπουν την έξοδο από το σπίτι για ατομική άσκηση, αλλά θεωρούν τον οργανωμένο αθλητισμό επικίνδυνο για το επιδημιολογικό φορτίο. Η καθοδηγούμενη άσκηση, από προπονητή, στους χώρους άθλησης, εκτός από διέξοδος στην περίοδο της καραντίνας, θα προετοίμαζε τα παιδιά για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ έχουν και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Ζητούσαν, επιτακτικά, να γίνει μαζικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης του covid-19 στους δασκάλους και στους καθηγητές. Κι όταν ανακοινώθηκε η επανέναρξη των μαθημάτων δια ζώσης στα δημοτικά σχολεία ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν. Όφειλαν οι σύλλογοι δασκάλων, να κατευθύνουν τους συναδέλφους τους σε συγκεκριμένους χώρους για έλεγχο covid-19. Όπως το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας στην Καβάλα, την Ελευθερούπολη, την Χρυσούπολη και τη Θάσο. Είναι αστείο, θεωρούμε, να λέγεται από εκπαιδευτικό ότι δεν έκανε το rapid test, γιατί δεν ήξερε που να πάει να το κάνει. Αυτό δείχνει έλλειψη υπευθυνότητας!

ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, πρέπει να λειτουργήσουν και οι αθλητικές ακαδημίες. Εκεί θα τηρούνται σίγουρα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού και η άθληση θα είναι απολύτως ασφαλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.