ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι, αν η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», αρνούνταν να παραχωρήσει, κατά χρήση, την έκταση των 12 στρεμμάτων στο «Εσκί Καπού», με σκοπό η Κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) να κατασκευάσει σταθμό συμπίεσης στην περιοχή, θα είχε μεγαλύτερο οικονομικό όφελος εφόσον η κεντρική διοίκηση έκανε πράξη την απειλή, για την απαλλοτρίωση της έκτασης!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της «Δημωφέλεια» αποφάσισε να παραχωρήσει την έκταση των 12 στρεμμάτων, για χρονική περίοδο 25 ετών, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 25.000 ευρώ. Πιστεύουμε πως η «Δημωφέλεια» θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα, αν προσέφευγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να επιδικαστεί τιμή απαλλοτρίωσης. Αν το δικαστήριο, βεβαίως, ενέκρινε να γίνει η απαλλοτρίωση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Θόδωρος Μουριάδης, ανέφερε πως θα πάρουν αξία και τα γειτονικά δημοτικά οικόπεδα. Άραγε, ποιος θα ενδιαφερθεί να ζητήσει το γειτονικό οικόπεδο, ενώ θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί σε σχετικά κοντινή απόσταση ένας σταθμός συμπίεσης αγωγού φυσικού αερίου; Όταν κατασκευάστηκε ο αγωγός, άλλωστε, δεσμεύτηκε εκατέρωθεν της τάφρου που «θάφτηκαν» οι σωλήνες μία «λωρίδα γης» πενήντα μέτρων πλάτους, αν δεν κάνουμε λάθος, εντός της οποίας απαγορεύεται οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα. Για λόγους ασφάλειας του έργου βεβαίως.

Ο Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ δήλωσε πως αν δεν τα έβρισκαν ο Δήμος Καβάλας και η Κοινοπραξία του T.A.P., θα έκανε παρέμβαση η κεντρική διοίκηση, για να δοθεί η έκταση στον T.A.P. με απαλλοτρίωση. Ο δήμαρχος, επομένως, ήθελε να παραχωρήσει το δημοτικό οικόπεδο και χρησιμοποίησε ως επιχειρήματα την απαλλοτρίωση και την αναβάθμιση της περιοχής. Και για να ξεπεράσει, μάλιστα, τον «σκόπελο» του δημοτικού συμβουλίου, όπου δεν έχει την πλειοψηφία των εδρών, αρκέστηκε στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ γιατί το δημοτικό συμβούλιο να έχει αντίρρηση στην αναβάθμιση των οικοπέδων του «Εσκί Καπού» και στο ποσό των 25.000 ευρώ, που θα εισπράξει η «Δημωφέλεια» για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων; Δυστυχώς, ο δήμαρχος Καβάλας παίρνει βιαστικές αποφάσεις, για ζητήματα που είναι σοβαρά και θα επηρεάσουν πιθανόν αρνητικά τα συμφέροντα του Δήμου. Δεν έχει εμπιστοσύνη στις άλλες παρατάξεις και σε ορισμένους δημοτικούς συμβούλους. Δεν πρόκειται για καχυποψία, αλλά για την αδιαλλαξία που τον διακρίνει στην άσκηση της διοίκησης. Γι’ αυτό και οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι σημαντικές επιλογές του προκάλεσαν αντίδραση και αντίθετο αποτέλεσμα, από αυτό που προσδοκούσε και επιθυμούσε. Τα παθήματα, όμως, δεν γίνονται μαθήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.