Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ της σημαντικής επετείου των διακοσίων ετών από την έναρξη της επανάστασης των υπόδουλων Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών κατακτητών, τον Μάρτιο του 1821, συμπίπτει με την προσπάθεια πρόκλησης τεχνητής έντασης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Η Ελλάδα υφίσταται συνεχή πίεση από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, που έχουν στόχο την πολιτική, οικονομική και κυρίως την κοινωνική αποσταθεροποίηση.

ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, που επικρατεί αναστάτωση, αναβρασμός και έντονη ρευστότητα, η αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτεί ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του λαού. Λένε, πως οι Έλληνες έκαναν θαύματα όταν ήταν συσπειρωμένοι. Τρανή απόδειξη αποτελεί ο «ξεσηκωμός» εναντίον της πανίσχυρης, τότε, Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τον οποίο θα γιορτάσουμε για 200στή φορά φέτος. Με ελάχιστα μέσα, συγκεκριμένα στρατιωτικά, χωρίς οργανωμένο τακτικό στρατό και ναυτικό, με πολύ σημαντικό αριθμητικό μειονέκτημα και υπό το τεράστιο βάρος των τετρακοσίων ετών υποδούλωσης, το εγχείρημα ήταν όχι απλά παράλογο, αλλά παρανοϊκό! Ωστόσο, η τρομερή επιθυμία για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, έγινε το «βαρύ πυροβολικό» και η «αιχμή του δόρατος», που κατατρόπωσε τον αιώνιο δυνάστη.

ΕΠΙΣΗΣ, σε τέτοιες περιόδους, που επικρατεί «θολό τοπίο», είναι πολύ εύκολο να διασπαρεί στην κοινωνία η διχόνοια. Ο διχασμός ήταν, είναι και θα είναι, ο μεγαλύτερος εχθρός και αντίπαλος του ελληνισμού. Είναι η αγιάτρευτη πληγή και η ρίζα των δεινών του ελληνικού έθνους, εδώ και χιλιετηρίδες. Η ιστορία περιλαμβάνει λαμπρές, αλλά και μελανές σελίδες. Οι μελανές καταγράφηκαν όταν ο ελληνισμός ήταν διαιρεμένος και έρμαιο των εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων. Τα παθήματα, δυστυχώς, δεν έγιναν μαθήματα. Και επαναλαμβάνονται ως κακόγουστη φάρσα.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ των διακοσίων ετών από την εθνεγερσία, είναι μία καλή ευκαιρία να αλλάξει «σελίδα» ο ελληνισμός και να πορευτεί στο δυσοίωνο μέλλον με γνώση στο παρελθόν. Η γνώση στο παρελθόν λείπει, γιατί έτσι πρέπει να γίνει πράξη το σχέδιο αφελληνισμού. Αν αποκοπεί η ρίζα, το δέντρο θα πέσει όταν φυσήξει δυνατός άνεμος, ή θα σαπίσει, επειδή δεν θα τροφοδοτούνται τα κλαδιά, τα άνθη και οι καρποί με νερό και θρεπτικά στοιχεία. Οι σημερινές και οι επόμενες γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων πρέπει να γνωρίζουν και τις λαμπρές και τις μελανές στιγμές της ιστορίας του ελληνικού έθνους. Όχι αυτές που είναι κατασκευασμένες (fake όπως λένε σήμερα) από τους επιτήδειους και εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και την ελληνική ταυτότητα. Τα κατασκευασμένα ιστορικά γεγονότα βρίθουν στην εποχή μας και διαδίδονται με μεγάλη ταχύτητα, χάρη στο «εργαλείο» της παγκοσμιοποίησης, που είναι το διαδίκτυο. Αφιερώστε χρόνο, λοιπόν, στην αναζήτηση της αληθινής ιστορικής γνώσης. Χρόνια Πολλά! Θα γιορτάσουμε και τα 400 έτη από την εθνεγερσία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.