ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ γιατί, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απευθύνθηκε στον Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, για να πάρει την «άδεια» να χαράξει την κεντρική οδική αρτηρία στο Περιγιάλι. Ο δρόμος θα διασχίσει το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», το οποίο ανήκει στον ελληνικό στρατό. Μέσα στο στρατόπεδο λειτουργεί, από το έτος 2016, η δομή φιλοξενίας μεταναστών. Η στρατιωτική εγκατάσταση παραχωρήθηκε από το Υπουργείο εθνικής άμυνας, στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, για να εξυπηρετηθεί, προσωρινά, η διαχείριση των μεταναστών που έφτασαν στο λιμάνι της Καβάλας, «Απόστολος Παύλος», από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ο δήμαρχος στο τελευταίο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αθήνα, εκτός από τον υπουργό εθνικής άμυνας, έπρεπε να συναντηθεί με στελέχη της Υπηρεσίας που διαχειρίζεται την «ακίνητη περιουσία» του ελληνικού στρατού. Και να δηλώσει ότι, θέλει να αρχίσει την διάνοιξη του δρόμου, που προβλέπεται στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως του Περιγιαλίου. Ως «ιδιοκτήτης» του στρατοπέδου, ο ελληνικός στρατός οφείλει να συνεισφέρει στην εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και συγκεκριμένα στην κατασκευή των βασικών υποδομών, που είναι οι δρόμοι, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, οι κοινόχρηστοι χώροι, είτε προσφέροντας χρήμα, είτε προσφέροντας γη. Μπορούσε, λοιπόν, ο Θ. Μουριάδης, να ζητήσει από τον υπουργό εθνικής άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, που τυγχάνει να είναι βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, είτε να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο την μελέτη για την χάραξη του κεντρικού δρόμου, είτε να προσφέρει το παλιό στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία. Και εκτός από τον δρόμο, ο Δήμος Καβάλας να αναλάβει την ανάπλαση στο πλαίσιο του σχεδίου πόλεως.

ΑΛΛΑ, για να παραχωρηθεί το παλιό στρατόπεδο στον Δήμο Καβάλας, προκειμένου να υλοποιήσει απερίσπαστος το σχέδιο πόλεως, πρέπει να απομακρυνθεί από εκεί η δομή φιλοξενίας μεταναστών. Ο Π. Μηταράκης, ο Δ.Ο.Μ. και οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς, έχουν «βολευτεί» με την λειτουργία της δομής στον συγκεκριμένο χώρο. Τι έκανε, λοιπόν, ο δήμαρχος Καβάλας; Επισκέφτηκε τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, για να τον καθησυχάσει ότι η δομή δεν κινδυνεύει από την διάνοιξη του κεντρικού δρόμου στο Περιγιάλι, παρά μόνο θα «συμπτυχθεί» μερικά τετραγωνικά μέτρα!

ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ τον ευχαρίστησε, ανακοινώνοντας ότι το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, θα χρηματοδοτήσει την μελέτη χάραξης του δρόμου! Με χρήματα που θα σταλούν, βεβαίως, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.