ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑ΅ΙΟΥ θα τελειώσουν οι εργασίες κατασκευής του καινούργιου τοιχίου στο παλιό νοσοκομείο και διαπλάτυνσης του δρόμου, ώστε να επανέλθει στην διπλή κυκλοφορία. Επίσης, έγινε ασφαλτόστρωση της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από το παλιό νοσοκομείο μέχρι το άλσος Πεντακοσίων. Ευελπιστούμε πως η παρέμβαση αυτή, θα είναι η αφετηρία για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής νοτίως του παλιού υδραγωγείου μέχρι τα παλιά σφαγεία και ιδιαίτερα του τμήματος μεταξύ του παλιού υδραγωγείου (Καμάρες) και του καρνάγιου.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ το σχέδιο αναβάθμισης, πρέπει να υλοποιηθούν συγκεκριμένα «βήματα». Το πρώτο είναι, να ληφθεί απόφαση για την τύχη της γέφυρας απέναντι από το παλιό νοσοκομείο. Κατά την άποψη μας, μετά την αμφιδρόμηση του παλιού δρόμου, θα είναι αχρείαστη η γέφυρα για την κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, η γέφυρα μπορεί να ενταχθεί στην ανάπλαση του Καρνάγιου και να γίνει τμήμα ενός παραλιακού πεζόδρομου, από τις Καμάρες μέχρι το παλιό νοσοκομείο. Ο περιπατητής, έτσι, θα έχει την δυνατότητα να ξεκινά από την ανάπλαση της οδού Πιπίνου και μέσω της οδού Παλιού Υδραγωγείου να περνάει μπροστά από το Καρνάγιο και να συνεχίζει στην γέφυρα μέχρι την στάση των αστικών λεωφορείων απέναντι από την είσοδο του παλιού νοσοκομείου, ή και μέχρι τα παλιά σφαγεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, συγκεκριμένα, να απομακρυνθεί το κατεστραμμένο τμήμα του καταστρώματος της γέφυρας και να αντικατασταθεί από έναν μεταλλικό, ή ξύλινο, σύνδεσμο, που θα «γεφυρώσει» τις δύο πλευρές του καταστρώματος. Επίσης, να ενισχυθούν τα βάθρα και τα υπόλοιπα στοιχεία στήριξης, να τοποθετηθούν καινούργια κιγκλιδώματα, φωτιστικά σώματα, παγκάκια, μικρά στέγαστρα και πράσινο, που θα δημιουργήσουν την εικόνα ενός πεζόδρομου. Το κόστος της παρέμβασης, είναι σαφώς χαμηλότερο από την επιδιόρθωση του τμήματος του καταστρώματος που υποχώρησε και «αμελητέο» σε σύγκριση με την κατεδάφιση και κατασκευή καινούργιας γέφυρας, για την κίνηση των οχημάτων.

Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ, επίσης, θα γίνει πολύ πιο σύντομα από την καινούργια γέφυρα και θα δώσει, πιστεύουμε, προστιθέμενη αξία στην περιοχή, στην οποία υπάρχουν ορισμένα ακίνητα, το παλιό νοσοκομείο και το ΤΕΥΑΚΕ, που προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση. Αναμένουμε το πόρισμα της μελέτης για την στατική επάρκεια της γέφυρας. Αν κριθεί ότι πρέπει να κατεδαφιστεί, θεωρούμε πως είναι καλύτερο το σενάριο της πεζοδρόμησης. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα δώσει τα χρήματα της ανακατασκευής, για την ανάπλαση της γέφυρας και του Καρνάγιου. Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να ετοιμαστεί για το σενάριο αυτό, κάνοντας την σχετική μελέτη, είτε με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, είτε σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.