Η ΕΛΛΑΔΑ κατηγορήθηκε (και κατηγορείται) από την Τουρκία, αλλά και από Έλληνες ευρωβουλευτές(!), για «παράνομες» επαναπροωθήσεις ατόμων που εισέρχονται με αθέμιτο τρόπο (και σκοπό) στην ελληνική επικράτεια. Τα άτομα αυτά συγκεντρώνονται οργανωμένα σε περιοχές κοντά στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, με σκοπό να προωθηθούν προς την ελληνική πλευρά από τους διακινητές. Όχι γιατί βρίσκονται σε κίνδυνο και θέλουν να ζητήσουν άσυλο, αλλά για να διασκορπιστούν στις ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΉ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, εκτός από τους διακινητές που πληρώνονται αδρά και την τουρκική ακτοφυλακή, που «συνοδεύει» τα πλεούμενα στην θάλασσα, ή τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καθοδηγούν τους παράνομους μετανάστες για να περάσουν τον ποταμό Έβρο, συμμετέχουν και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), τα οποία παρέχουν, δήθεν, ανθρωπιστική βοήθεια. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε η πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, η οποία εξάρθρωσε την δράση δέκα αλλοδαπών ατόμων, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μέλη Μ.Κ.Ο., στα οποία αποδόθηκαν κατηγορίες: για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, για την εμπόδιση των ερευνών των ελληνικών Αρχών, για λοιπές παραβάσεις του μεταναστευτικού νόμου και για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας! Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, για να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των συλληφθέντων και οι διασυνδέσεις τους.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ, λοιπόν, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να οργανώνει την παράνομη μετακίνηση αλλοδαπών προς την Ελλάδα. Και η Ελλάδα, επίσης, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να παρέχει φιλοξενία στους εισερχόμενους με παράνομο τρόπο στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος! Και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις χρηματοδοτούνται, πάλι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να λειτουργούν τις δομές φιλοξενίας στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ τον υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στην Ελλάδα, με καταγωγή από το Μπουρούντι της Αφρικής, ο οποίος τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να δούμε κατά πόσο όσοι από τους παράνομους μετανάστες θέλουν, μπορούν να ενταχθούν με ομαλό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και να γίνουν ωφέλιμοι στην κοινωνία. Πως μπορεί να ενταχθεί ομαλά σε μία κοινωνία κάποιος, που εισέρχεται σε ένα οργανωμένο κράτος κρυφά και χωρίς να ρωτήσει αν το κράτος επιθυμεί να τον υποδεχτεί και να τον ενσωματώσει; Η Ελλάδα θα καθορίσει και όχι διά της βίας, πόσους μετανάστες μπορεί να υποδεχτεί, να εντάξει στην κοινωνία και με ποιες προϋποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.