ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το κτήριο όπου στεγάζεται η Υπηρεσία δίωξης λαθρομετανάστευσης στην Νέα Καρβάλη, θα καταλάβουν την ανοργανωσιά που διακρίνει το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και την μεγάλη ευθύνη της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Δημοσίευμα σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αναφέρει ότι: «Δεκάδες μετανάστες, που περνούν από τον ποταμό Έβρο και μεταφέρονται από διακινητές προς το εσωτερικό της Ελλάδας, συνωστίζονται στα κρατητήρια μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες διασπείροντας τον κορονοϊό. Οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς καμία πρόληψη στα κρατητήρια».

ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ το εξής. Οφείλουν οι συνοριακοί φύλακες μετά την σύλληψη που πραγματοποιούν, να υποβάλλουν τους παράνομους μετανάστες και τους διακινητές σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης του covid-19, πριν μεταφέρουν τους συλληφθέντες στο κρατητήριο; Επίσης, λόγω του καλοκαιριού και της τακτικής της γειτονικής Τουρκίας, οι ροές παράνομων μεταναστών είναι αυξημένες τον τελευταίο καιρό. Ένας συνδικαλιστής συνοριακός φύλακας ανέφερε πως καθημερινά μπορούν να γίνουν και τρεις «αναχαιτίσεις» διακινητών, που είναι ανήλικοι και οδηγούν τα οχήματα χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης! Αν αναλογιστούμε πως σε κάθε όχημα επιβαίνουν πέντε και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες, αντιλαμβάνεστε ότι συλλαμβάνονται καθημερινά γύρω στα είκοσι άτομα. Το κρατητήριο στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, δεν είναι κατασκευασμένο για να φιλοξενεί τόσα άτομα με ασφάλεια, όχι μόνο απέναντι στον covid-19. Θα έπρεπε, ακόμα, στο κρατητήριο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση ειδικό συνεργείο υγειονομικών, για την πραγματοποίηση γρήγορων τεστ (rapid tests) στους συλληφθέντες. Μπορεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), να διαθέσει σε κάθε Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης προσωπικό για τους ελέγχους;

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, χωρίς κατάλληλους χώρους, προσωπικό και εφόδια, πως θα γίνει η ασφαλής φύλαξη των ατόμων που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στην χώρα; Είναι λογικό και επόμενο να αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης του covid-19 εντός του κρατητηρίου, αν μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν φορείς του ιού. Θα ρωτήσουμε, λοιπόν, τον φίλτατο υπουργό προστασίας του πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τι έχουν πράξει για να μην παρατηρείται συνωστισμός στα κρατητήρια και για να ανιχνεύονται εγκαίρως οι φορείς του covid-19 που είναι παράνομοι μετανάστες, ή διακινητές; Οι συνοριακοί φύλακες κάνουν, σε καθημερινή βάση, το καθήκον τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν χρέος να τους προστατέψουν ηθικά και σωματικά. Απέναντι και στα κακόβουλα δημοσιεύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.