ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ γιατί προκάλεσε αίσθηση η είδηση ότι εκδίδονται εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ή νόσησης, για την πανδημία του κορονοϊού covid-19. Είναι γνωστό αιώνες, ότι ο Έλληνας δεν αντέχει την αδικία και την καταπίεση της εξουσίας, ή του κατακτητή. Στην αδικία και την καταπίεση, λοιπόν, αντιδρά, είτε με δυναμικό τρόπο, είτε (εφευ)βρίσκει τρόπους για να προσαρμοστεί στην αρνητική κατάσταση. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της πανδημίας του covid-19.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποφάσισε να επιβάλλει την προστασία του πληθυσμού κατά της νόσου με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αρχίζοντας από συγκεκριμένες ομάδες και επαγγελματίες, με την πρόθεση να επεκτείνει σταδιακά το μέτρο, ώστε να αποφύγει την καθολική κατακραυγή και αντίδραση, που θα έφερνε την αποτυχία του μέτρου. Κάποιοι πολίτες ενέδωσαν στον πολιτικό εκβιασμό, φοβήθηκαν να μην χάσουν την εργασία τους και το εισόδημα από αυτή (οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τέτοια θυσία) και, παρά την θέλησή τους, «συμμορφώθηκαν». Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, δεν δέχτηκαν τον εκβιασμό της κυβέρνησης και βρήκαν ως τρόπο αντίδρασης την παραπλάνηση αυτής. Χρησιμοποίησαν, δηλαδή, την δωροδοκία, για να εξασφαλίσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης από τον covid-19, για να σώσουν την αξιοπρέπεια και την θέση εργασία τους.

ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΙ είναι κατακριτέοι για δωροδοκία και εξαπάτηση της πολιτικής εξουσίας, εξίσου κατακριτέα είναι η κυβέρνηση για ηθική αυτουργία στην πράξη των πολιτών. Γιατί με τον αυταρχισμό που δείχνει, ώθησε τους πολίτες στην απόγνωση και, τελικά, στην απάτη. Είναι άλλο ένα παράδειγμα, το οποίο επιβεβαιώνει την κάκιστη σχέση μεταξύ κράτους και φορέα εξουσίας με τους πολίτες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φοροδιαφυγή. Οι κυβερνώντες επιβάλλουν άδικη και υψηλή φορολογία στους πολίτες κι εκείνοι βρίσκουν τρόπους να φοροδιαφύγουν, κάτι που έχει επίπτωση στην ομαλή λειτουργία του κράτους και την κοινωνική ευημερία.

ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο παράδειγμα. Διότι, σε κάθε ευνομούμενο κράτος, είναι αδιανόητο οι πολίτες να παρανομούν ενσυνείδητα και ο φορέας εξουσίας (κυβέρνηση) να ωθεί τον πολίτη στην παρανομία! Δυστυχώς, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η σχέση εμπιστοσύνης, αλλά η κάθε πλευρά αντιμετωπίζει την άλλη ως εχθρό! Οι κυβερνήσεις καταδυναστεύουν και καταδιώκουν τους πολίτες. Και οι πολίτες αντιδρούν εξαπατώντας το κράτος. Εμείς πιστεύουμε ότι, για να αποκατασταθεί η πρέπουσα σχέση, πρέπει να σταματήσει το κράτος να είναι ο «τύραννος» του λαού. Και οι πολιτικοί, να πάψουν να συμπεριφέρονται ως εξουσιαστές, αλλά ως υπηρέτες του λαού. Που είναι ο πραγματικός ρόλος τους στην Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.