Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ της ομάδας ποδοσφαίρου της Καβάλας από το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου (Super League 2), δεν έχει αντίκτυπο μόνο στον τοπικό αθλητισμό, αλλά και στην πόλη. Όποιος παρακολουθεί το ζήτημα, από τον περασμένο Ιούλιο, θα αντιληφθεί πως παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του ιστορικού σωματείου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Οι επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν προς την υπουργό πολιτισμού τρεις βουλευτές (Σουλτάνα Ελευθεριάδου, βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Αγγελική Αδαμοπούλου, βουλευτής Β΄ Αθηνών του κόμματος ΜέΡΑ 25), στις οποίες απάντησε ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, αποκάλυψαν την πολιτική πλεκτάνη σε βάρος του αθλητικού σωματείου του Α.Ο. «Καβάλα».

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ στήριξε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, λόγω υποβολής ελλιπούς φακέλου, ωστόσο υπέπεσε σε εσκεμμένο, κατά την άποψη μας, λάθος στην ερμηνεία του νόμου (4809/2021) και σε αντίφαση με το σκεπτικό της Ε.Ε.Α., που απέρριψε την αίτηση της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965. Είπε ο υφυπουργός ότι, η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, ως υφιστάμενη Π.Α.Ε., δεν εντάσσεται στην διάταξη του αθλητικού νόμου, που αναφέρει ότι, η αίτηση για την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής μπορεί να γίνει έως και τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η διάταξη αυτή, πρόσθεσε, αφορά μόνο τις νεοσυσταθείσες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Α.Ε.), δηλαδή τα σωματεία που ανήλθαν από την ερασιτεχνική Γ΄ εθνική κατηγορία στην επαγγελματική Super League 2. Η διάταξη αυτή, επίσης, αναφέρει πως δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση (προς την Ε.Ε.Α.) έχουν και οι Α.Α.Ε., οι οποίες προβιβάστηκαν από την κατώτερη επαγγελματική κατηγορία. Δηλαδή, αφορά τις Π.Α.Ε. της Football League που ανήλθαν στην Super League 2, αλλά και τις Π.Α.Ε. της Super League 2 που ανήλθαν στην Super League.

ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ της απόφασης της Ε.Ε.Α., επίσης, που εκδόθηκε στις 30 Αυγούστου 2021, αναφέρεται πως η παραπάνω διάταξη δεν εφαρμόζεται για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Άρα, σύμφωνα με την δήλωση του υφυπουργού στην Βουλή, ούτε τα σωματεία που ανήλθαν από την Γ΄ εθνική κατηγορία και συνέστησαν Π.Α.Ε. υπάγονται στην διάταξη των 30 ημερών. Αλήθεια, από πού προκύπτει πως η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει ισχύ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.