ΕΝΏ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό τους, οι διοικητές τους υπέγραψαν την κυβερνητική εντολή για να τεθούν σε αναστολή εργασίας (άνευ αποδοχών) οι εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν. Έτσι, το πρόβλημα (της υποστελέχωσης) οξύνθηκε και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με άλλα προβλήματα υγείας εκτός από τον covid. Ενσυνείδητα, επομένως, έφεραν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, στα οποία προΐστανται, σε κατάσταση οριακής αντοχής! Κανείς, μα κανείς, δεν διαμαρτυρήθηκε προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.ΠΕ.) και το Υπουργείο υγείας, για τον προφανή κίνδυνο στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Οι εργαζόμενοι θυσίασαν το εισόδημα τους, έμειναν άνεργοι, για να προστατέψουν την αξιοπρέπεια τους, ενώ οι διοικητές «ποίησαν την νήσσαν» για να προστατέψουν τον μισθό τους!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, για τον κίνδυνο που διατρέχει η λειτουργία των νοσοκομείων, γιατί πίστεψαν στην υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι οι έμπειροι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα αντικατασταθούν από συμβασιούχους χωρίς εμπειρία στο περιβάλλον των δημόσιων νοσοκομείων και, ακόμα χειρότερα, με εργαζομένους από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη να καλύψει αμέσως τις κενές θέσεις, που δημιούργησε με την εγκληματική απόφαση που πήρε, αλλά και ότι δεν είχε σχέδιο για την λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας! Προσπαθεί, πάλι, με νομοθετικές αλχημείες να «μπαλώσει» την κατάσταση και όχι να λειτουργήσει τα δημόσια νοσοκομεία, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας. Ποιος θα τιμωρήσει τους υπαίτιους της ανωμαλίας; Η ελληνική δικαιοσύνη παρακολουθεί και επεμβαίνει επιλεκτικά, παρά τις κραυγαλέες παραβάσεις και τις καταγγελίες πολιτών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνος (Ντίνος) Κλειτσιώτης, προσπαθεί καθημερινά να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να προσφέρει πολιτική κάλυψη στους κυβερνώντες. Έφτασε στο σημείο να «υπερασπιστεί» τον ιδιωτικό τομέα, για την αναπλήρωση των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, με νοσηλευτές ιδιωτικών κλινικών. Είναι δυνατόν, Ντίνο Κλειτσιώτη, ένα δημόσιο νοσοκομείο να λειτουργεί με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα; Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν, από την μεταπολίτευση τουλάχιστον κι έπειτα, να συνέβη αυτό. Θα το ζήσουμε το έτος 2021, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν καμαρώνετε και θεωρείτε επίτευγμα την διάλυση του Ε.Σ.Υ., είστε ακατάλληλοι να διοικήσετε το κράτος και ανάξιοι να φροντίσετε την υγεία των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.