ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής των νομικών εκπροσώπων της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 «μπλοκάροντας» την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2. Ωστόσο, οι εφέτες δέχτηκαν όλους τους νομικούς ισχυρισμούς της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965 προϊδεάζοντας τι θα συνέβαινε στο επόμενο (και καθοριστικό) δικαστήριο, για την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά της γνωμοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.). Το δικαστήριο αυτό δεν θα γίνει, αφού το απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2021, η Ε.Ε.Α. ανακοίνωσε πως ανακαλεί τις αποφάσεις της 3ης Αυγούστου και της 30ης Αυγούστου 2021 και χορηγεί πιστοποιητικό στην Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965! Τα μέλη της Ε.Ε.Α. αντιλήφθηκαν, έπειτα από δύο μήνες, ότι έκαναν λάθος στην ερμηνεία του αθλητικού νόμου (4809/2021) και υποχρεώθηκαν να εξετάσουν πάλι τον φάκελο της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, μετά την αίτηση θεραπείας που κατέθεσαν οι νομικοί της εκπρόσωποι.

ΑΡΚΕΤΟΙ θεώρησαν ότι ο Α.Ο. «Καβάλα», είτε θα αγωνιστεί στην Γ΄ εθνική κατηγορία, είτε θα διαλυθεί! Χάρη στην επιμονή ενός ανθρώπου, ξένου προς την πόλη, το αρνητικό κλίμα ανατράπηκε! Ο Α.Ο.Κ. κέρδισε και δικαστικά το δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η διοργανώτρια Αρχή οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση της Ε.Ε.Α. και να τον εντάξει στο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-2022. Αλλιώς, θα είναι νομικά εκτεθειμένη.

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.Κ. άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία. Αφού επιβίωσε από το ανήθικο πολιτικό χτύπημα το καλοκαίρι του 2011 και απέφυγε την νέα «παγίδα» το 2021, θα «βάλει πλώρη» για το επόμενο «μεγάλο ταξίδι» στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με νέο «καπετάνιο», τον Καναδό επιχειρηματία Αλέξανδρο Χαντιτάτζι, ο οποίος έχει φιλοδοξίες για την ομάδα και την πόλη. Ευχόμαστε να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες αυτές, για το καλό του Α.Ο.Κ. και την Καβάλα. Η μεγάλη χαρά (και συγκίνηση) που πρόσφερε στους φιλάθλους, είναι μία πολύ καλή αρχή. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει την φιλοδοξία, έχει την οικονομική δυνατότητα, έχει και το «πλάνο», για να μετατρέψει την ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, ξανά, σε «γωνιακή επιχείρηση».

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, επίσης, κάτι πιο σημαντικό. Την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την οποία δεν είχε στον δικαστικό αγώνα που έκανε, για να προστατέψει το δικαίωμα που κέρδισε ο Α.Ο.Κ. αγωνιστικά να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Μία μερίδα, που ενδιαφέρεται για άλλους συλλόγους, είναι αδιάφορη έως εχθρική απέναντι στον Α.Ο.Κ. Υπάρχει και μία μερίδα, η οποία ασχολείται με την ομάδα ποδοσφαίρου, γιατί θέλει να ελέγχει τα πράγματα μέσα και έξω από αυτή. Εκείνοι που ανήκουν στις δύο αυτές μερίδες, δυστυχώς, επικρατούν και θέλουν τον Α.Ο.Κ. μικρό, ασήμαντο και ελεγχόμενο. Με τον Καναδό ιδιοκτήτη, θα πάψουν να ορίζουν, άμεσα, ή έμμεσα, την τύχη του συλλόγου. Ο Αλ. Χαντιτάτζι πρέπει να συσπειρώσει τους πραγματικούς φίλους της ομάδας, για να πετύχει τους στόχους που έβαλε γι’ αυτή και την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.