Η ΘΡΑΚΗ ήταν, είναι και θα είναι, για τους πολιτικούς και τα κόμματα στην Ελλάδα ένα πεδίο ψηφοθηρίας. Είναι, επίσης, ένα πεδίο σκληρής προπαγάνδας της Τουρκίας με στόχο τον μουσουλμανικό πληθυσμό, που είναι πολίτες της ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το βασικό εργαλείο της προπαγάνδας στην περιοχή, είναι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Ωστόσο, οι εγχώριες κυβερνήσεις κωφεύουν στις διαμαρτυρίες των Ελλήνων και των μουσουλμάνων κατοίκων, για την προπαγανδιστική δράση του προξενείου.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, επομένως, να «εκπλήσσεται» η βουλευτής Καβάλας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, με το πόρισμα που ψήφισε η διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, το οποίο εξαιρεί τους Νομούς Καβάλας-Δράμας, που ανήκουν στην ενιαία Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Σ. Ελευθεριάδου αναφέρει για το τελικό πόρισμα ότι: «Η πλειοψηφία της επιτροπής διατήρησε ένα παλαιωμένο μοντέλο, που αντιμετώπιζε την Θράκη ως αποσπασμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα τμήμα της χώρας». Δεν είναι μόνο η πλειοψηφία των βουλευτών της διακομματικής επιτροπής, που αντιμετωπίζουν την Θράκη ως αποσπασμένο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, αλλά και η κεντρική διοίκηση. Δυστυχώς, καλλιεργείται κλίμα απομόνωσης της Θράκης από τον εθνικό κορμό, το οποίο θα οδηγήσει τα επόμενα έτη, είτε σε κάποια επιζήμια συμφωνία, όπως η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες, για την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας, είτε στην αλλαγή της πληθυσμιακής ισορροπίας στην περιοχή, με την εγκατάσταση χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας.

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ διακομματικής επιτροπής μόνο για την «ανάπτυξη» της Θράκης έγινε, κατά την άποψη μας, για να προετοιμάσει τις αρνητικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι, επικεφαλής της επιτροπής τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, στενή συγγενής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία εκφράζει περίεργες και επικίνδυνες θέσεις για τα εθνικά ζητήματα. Ο νομοθέτης, που όρισε τους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου ως μία ενιαία Περιφέρεια, είχε στο μυαλό ακριβώς τον κίνδυνο που διατρέχει η Θράκη, από την προπαγανδιστική δράση της Τουρκίας και του προξενείου στην Κομοτηνή, με στόχο την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, με την οποία η μειονότητα χαρακτηρίζεται ως θρησκευτική (μουσουλμανική) και όχι ως εθνική, όπως είναι οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη και την βόρεια Ήπειρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.