ΑΡΚΕΤΟΙ «ειδικοί» επιστήμονες, όπως και ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιστροφή των μαθητών και των μαθητριών στα σχολεία, από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. «Με το που θ’ ανοίξουν τα σχολεία, θα προκαλέσουμε νοσήσεις των παιδιών. Αν ανοίξουν, θα είναι τόσο μεγάλη η διάδοση του ιού, που όποια πρωτόκολλα και να βάλουμε, θα αναγκαστούμε να τα κλείσουμε», δήλωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ενώ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, πρόσθεσε ότι, οι σχολικές μονάδες θα γίνουν αναμεταδότες του ιού στο οικογενειακό περιβάλλον και την υπόλοιπη κοινωνία.

ΕΩΣ ΤΩΡΑ γνωρίζουμε πως, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων με κορονοϊό covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία και των διασωληνωμένων στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), είναι άτομα άνω των 65 ετών. Αλήθεια, πόσα παιδιά (μαθητές και μαθήτριες) που μολύνθηκαν με τον covid-19 και τις παραλλαγές του, νοσηλεύτηκαν, διασωληνώθηκαν, ή πέθαναν, έως σήμερα; Πως θα προστατευτούν, επομένως, τα παιδιά και οι έφηβοι, αν παραμείνουν εκτός σχολικού περιβάλλοντος για μία επιπλέον εβδομάδα και σε κατ’ οίκον περιορισμό είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο; Μπορεί να μην μολυνθούν στο σχολείο από συμμαθητή, ή συμμαθήτρια, αλλά δεν είναι απίθανο να μολυνθούν από κάποιο μέλος της οικογένειας, ή φίλο, στο σπίτι.

ΕΠΙΣΗΣ, είναι γνωστό ότι, τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό από το οικογενειακό περιβάλλον στην σχολική αίθουσα. Είτε ανοίξουν τα σχολεία στις 10, είτε στις 17 Ιανουαρίου 2022, θα υπάρξουν παιδιά που μολύνθηκαν στην διάρκεια των διακοπών, τα οποία θα μεταφέρουν τον ιό στο σχολικό περιβάλλον. Εκεί, όμως, επειδή υποβάλλονται σε τακτικό διαγνωστικό έλεγχο, οι φορείς του ιού εντοπίζονται και περιορίζονται αμέσως. Έτσι, προστατεύονται οι υπόλοιποι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τα μέλη της οικογένειας του φορέα.

ΤΕΛΟΣ, δεν μπορούν να υποχρεωθούν οι γονείς, όσοι έχουν εργασία, να ζητήσουν και να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, για να «νταντεύουν» τα τέκνα τους στο σπίτι, μη τυχόν μολυνθούν από τον covid-19. Οι γονείς πρέπει να βρίσκονται στην εργασία τους και τα παιδιά στο σχολείο. Αυτό είναι το λογικό. Τα άλλα, που προτείνουν οι τηλε-επιστήμονες, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς! Η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.