ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ τείνουν να εκτοπίσουν από την 1η θέση των επισκεπτών της Καβάλας και της Θάσου, όπως ανέφερε επαγγελματίας του τουρισμού, τους Βούλγαρους. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των Ρουμάνων, πρόσθεσε, δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο νησί της Θάσου. Τον περασμένο Φεβρουάριο, από τις 24 έως και τις 27 του μηνός, η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, η «Δημωφέλεια», είχε εκπροσώπηση στην διεθνή τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου TTR. Στην διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, με επαγγελματίες του τουρισμού και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, με σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας. Τι συμβαίνει, επομένως και η Θάσος κερδίζει την «μερίδα του λέοντος» των Ρουμάνων επισκεπτών; Ασφαλώς δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά που έλκει τους Ρουμάνους. Η Θάσος είναι πραγματικά πανέμορφο νησί, αλλά δεν αρκεί αυτό το στοιχείο, για να καθιερωθεί ένας τόπος ως τουριστικός προορισμός. Προφανώς, γίνεται καλύτερη δουλειά όσον αφορά στο «πλασάρισμα» του τόπου. Διότι, εξίσου όμορφα νησιά και προσβάσιμα, είναι η Σαμοθράκη και η Λήμνος. Βεβαίως, η Θάσος έχει το σημαντικό πλεονέκτημα, ότι απέχει μισή ώρα (μπορεί να γίνει και λιγότερο από μισή ώρα) από το πορθμείο της Κεραμωτής, σε σύγκριση με τα νησιά της Σαμοθράκης και της Λήμνου.

ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, ένας άλλος παράγοντας είναι οι τουριστικές υποδομές, δηλαδή τα καταλύματα και οι διαθέσιμες κλίνες. Στην Θάσο υπάρχουν πολλαπλάσιες κλίνες και συνεχώς αυξάνονται, σε σχέση με την πόλη της Καβάλας, στην οποία δεν κατασκευάστηκε καινούργιο ξενοδοχείο μετά την δεκαετία του 1970! Παρά μόνο, έγινε ανακαίνιση στις υπάρχουσες μονάδες, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών τους. Έτσι, την ανάγκη για περισσότερες ποιοτικές κλίνες ήρθε να καλύψει, μετά το έτος 2019, η αγορά των καταλυμάτων βραχύβιας μίσθωσης (airBnB). Λόγω της ζήτησης τέτοιων καταλυμάτων, αρκετές κατοικίες και διαμερίσματα ανακαινίστηκαν, για να παρέχουν τις σχετικές ανέσεις στους φιλοξενούμενους. Θεωρούμε ότι μόνο έτσι, δηλαδή με τα καταλύματα βραχύβιας μίσθωσης, μπορεί ένα αστικό κέντρο, όπως η Καβάλα, να γίνει ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Εάν αναπαλαιωθούν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στις συνοικίες, όπως η παλιά πόλη, θα εκτιναχθεί ο αριθμός των επισκεπτών, άρα και των Ρουμάνων , στην πόλη τα επόμενα έτη. Και σε όλη την διάρκεια του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.