ΠΑΡΟΥΣΙΑ υψηλών πολιτικών και άλλων προσκεκλημένων, μεταξύ αυτών και του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στην Αλεξανδρούπολη, η επίσημη έναρξη για την κατασκευή του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (Α.Σ.Φ.Α.) στο Θρακικό πέλαγος. Πρόκειται για την πλωτή μονάδα, στην οποία θα αποθηκεύεται το υγροποιημένο φυσικό αέριο (Υ.Φ.Α.) που θα μεταφέρεται με ειδικά δεξαμενόπλοια από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.), εν συνεχεία θα αεριοποιείται και μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού θα φτάνει στην στεριά και από εκεί, με το δίκτυο αγωγών θα διανέμεται κυρίως στην ανατολική και την κεντρική Ευρώπη.

ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ αυτό, το οποίο θεωρείται στρατηγικής σημασίας (όπως λένε και για τον αγωγό T.A.P.), οι χώρες της νοτιοανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης, θα απεξαρτηθούν ενεργειακά από την Ρωσία. Για να εξαρτώνται, πλέον, από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο! Το οποίο θα έχει υψηλότερο μεταφορικό κόστος και η ποσότητα που θα παρέχεται στα εξαρτώμενα κράτη, θα εξαρτάται από την χωρητικότητα των πλωτών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποίησης. Γι’ αυτό και σχεδιάζεται να κατασκευαστεί δεύτερη πλωτή μονάδα (Α.Σ.Φ.Α.) στην Αλεξανδρούπολη!

ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά περισσότερο τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση προτάσσει ένα έργο που θα εξυπηρετεί τα αμερικανικά οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα, ενώ μπορεί να χρηματοδοτήσει εταιρείες, όπως η Energean, για να εξορύξουν τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, καθώς και την κατασκευή του αγωγού East Med, στον οποίο συμμετέχουν δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Κύπρος); Οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και αυτοί που θα έρχονται από το Ισραήλ με τον αγωγό East Med, μπορούν να εξασφαλίσουν πολύ φθηνότερη και επαρκέστατη ενέργεια για όλη την Ευρώπη!

ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι, η Ευρώπη θα πάψει να είναι εξαρτώμενη ενεργειακά από την Ρωσία, τις Η.Π.Α. και τις άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του κόσμου. Χάρη στην ενεργειακή αυτονομία, θα αναπτυχθεί απρόσκοπτα η οικονομία, θα ενισχυθεί η πολιτική συνοχή και θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των ευρωπαϊκών λαών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.