Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, Θόδωρος Μουριάδης, έχει δικαίωμα να διαφωνεί με την αισθητική και το μοντέλο λειτουργίας των «Αμμολόφων» στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου, ωστόσο οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς που κάνει. Δεν είναι «γύφτικη» αντίληψη, να προτείνουν ορισμένοι να μιμηθεί ο Δήμος Καβάλας το μοντέλο των «Αμμολόφων» στην λειτουργία της ακτής «Καλαμίτσα». Κάθε καλοκαίρι στους «Αμμόλοφους» συρρέουν χιλιάδες Ελλήνων και αλλοδαπών λουόμενων, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει στην ακτή «Καλαμίτσα», κατά την άποψη μας, αν ο Δήμος Καβάλας εξωραΐσει τις παλιές εγκαταστάσεις, ή αν αγοράσει, ή μισθώσει, την ακτή ιδιώτης, όπως έγινε στις κοντινές ακτές «Μπάτης» και «Τόσκα». Οι επισκέπτες των ακτών αυτών, που ταιριάζουν στην αισθητική και το μοντέλο που έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος Καβάλας, δεν συγκεντρώνουν σε καμία περίπτωση τον αριθμό των λουόμενων που έχει η παραλία των «Αμμολόφων» όλο το καλοκαίρι.

ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ τον δήμαρχο, ακόμα, πόσοι Καβαλιώτες και αλλοδαποί προτιμούν τις ακτές «Μπάτης» και «Τόσκα» κάθε καλοκαίρι και πόσοι επιλέγουν τις ακτές στο Παληό, την Νέα Ηρακλείτσα, την Νέα Πέραμο και την υπόλοιπη ακτογραμμή μέχρι την παραλία Οφρυνίου; Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει άλλη ακτή από το Παληό μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό, που να λειτουργεί με το μοντέλο των ακτών «Μπάτης» και «Τόσκα». Αντιθέτως, γνωρίζουμε αρκετές ακτές που λειτουργούν με το πετυχημένο μοντέλο των «Αμμολόφων».

ΔΕΝ ΛΕΜΕ να υιοθετήσουμε το ίδιο ακριβώς μοντέλο στην ακτή «Καλαμίτσα», αλλά μπορούμε να το προσαρμόσουμε για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Η «Καλαμίτσα» έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, άρα είναι εύκολα προσβάσιμη από τους Καβαλιώτες και τους ξένους που διαμένουν στην πόλη. Όμως, οι παλιές και με σημαντικές φθορές τσιμεντένιες κατασκευές, θεωρούμε ότι είναι αποτρεπτικές για να προσελκύσουν κόσμο. Πρέπει, λοιπόν, να κατεδαφιστούν και να αυξηθεί το πλάτος της ακτής. Στην θέση τους, αντί για καινούργιες από τσιμέντο, θα τοποθετηθούν όμορφες ξύλινες κατασκευές, που τον χειμώνα θα αφαιρούνται και θα φυλάσσονται. Επίσης, μπορεί να γίνουν ένα-δύο αναψυκτήρια, πάλι από ξύλο, τα οποία θα εκμισθώνει ο Δήμος Καβάλας, για να έχει έσοδα για την συντήρηση της ακτής και την πληρωμή των ναυαγοσωστών. Είναι αυτό «γύφτικη» αντίληψη δήμαρχε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.